Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Kammererék Ausztráliában

Ausztráliában, Brazíliában, az Egyesült Államokban és Dél-Afrikában már február közepén vízre szállnak válogatottunk tagjai, elvégre az olimpiai kvalifikáció évében semmi sem fontosabb a hibátlan felkészülésnél.

kajak-kenu

A legfrissebb Sári Nándor csoportja volt: Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor és Benkő Zoltán a héten elutazott Ausztráliába és a Gold Coaston kezdte meg a vizes edzéseket.
A következő különítmény tagja a Dél-Amerikába tartó Kozmann György és Vasali László. Kozmannról elmondható: külön utakon jár, de ehhez már hozzászokhatott állandó páros partnere, a kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György, aki csak március elején utazik – egy harmadik kontinensre, Afrikába.
„ A téli felkészülést, és az első evezések időszakát már egy-két éve külön végezzük el – mondta Kolonics György. – Az egyéni kenuzásnál amúgy sem szükséges együtt lennünk, ráadásul a pároshajó tavaszi összecsiszolásáig nem is unjuk meg egymás társaságát. Tavaly vb-aranyat nyertünk Szegeden, vagyis a recept bevált.”
Kozmann amúgy nemcsak a felkészülésben választott kerülőutat, hanem a repülőjegye lefoglalásakor is: „Amerikai barátaim meghívására korábban indulok el Brazíliába, mint a többi csapattársam, így négy napig időzhetek New Yorkban. A havas időjárás miatt ott aligha térdelek majd hajóba, de a Central Parkban futással pótolom be az edzéseket.”
Biztosra megy Amerikában a Kovács Katalin, Janics Natasa, Benedek Dalma és Paksy Tímea fémjelezte női kajakcsapat, ugyanis ők február 23-tól a napfényes Kaliforniában készülnek. Az Oscar-díj átadásának idején épp Los Angeles környékén lesznek, ám alighanem ők az idén duisburgi (a 2007-es kvalifikációs vb helyszíne) és pontevedrai (a spanyolországi EB helyszíne) aranytárgyakra vágynak. Távoli vizek helyett közelieket, és kevésbé pompás időjárási körülményeket választott két kenusunk, Vajda Attila és Joób Márton február 18-tól Horvátországban edzőtáborozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akár maradhatna is az iskola?

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom