Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Kampány a betöréses lopások ellen Székesfehérvárott

A betöréses lopások visszaszorítására kampányt indít Székesfehérváron a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, vagyonvédelmi cégek közreműködésével.
Felhívják az emberek figyelmét a veszélyforrásokra, ingyen felmérik a lakások biztonsági helyzetét, az akcióban részt vevő cégek pedig olcsóbban szerelik be a javasolt biztonsági eszközöket.

A székesfehérváriakat plakát tájékoztatja az akcióról, és az abban részt vevő cégekről. Ezeket sűrűn lakott övezetekben helyezik ki. A kapitányság szakemberei ahhoz mennek felmérést készíteni, aki telefonon jelentkezik a főkapitányság bűnmegelőzési osztályán. A szakemberek kitöltetnek egy tesztet, megnézik, melyek a lakás veszélyeztetett helyei és mivel lehet biztonságossá tenni. Ezután tanúsítványt adnak a tulajdonosnak, aki 10 százalék kedvezményt kap a biztonsági eszközök felszerelésekor.

2006-ban csaknem hétezer, tavaly több mint ötezer bűncselekmény vált ismertté Székesfehérváron. Ezek 70 százaléka volt vagyon elleni bűncselekmény, azon belül 10 százalék a családi házak, lakások ellen irányuló betörés. Az idén még nem készült statisztika, de jelentősen megemelkedett a betöréses lopások száma, ezért döntött úgy a főkapitányság, hogy elindítja a "Biztonságos otthon. Otthon biztonságban." szlogennel meghirdetett akciót - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon kedden tartott sajtótájékoztatón Neubauer Tamás, a bűnmegelőzési osztály vezetője.

Tavasszal készül egy hatásvizsgálat és ha eredményesnek bizonyul a fehérvári kampány, akkor az egész megyére kiterjesztik, majd az országos bevezetését is javasolják.

Olvasóink írták

  • 2. Jo bacsi 2008. november 05. 08:37
    „Nem ertem miert "szekesfehervarott, pecsett, gyorott2? miert nem szegedett, budapestett, kecskemetett, stb"? hulyen hangzik igaz?”
  • 1. dodó 2008. november 04. 20:31
    „Egy másik megyei város:
    " a miskolci rendőrfőkapitány szerint a helyi bűnözők túlnyomó többsége (94%-a) cigány]!"
    A BON-on utána lehet nézni, nem cáfolták, a r.kap. nem vonta vissza!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hospinvest feljelentést tesz a rongálások miatt

A Hospinvest munkatársai az egri Markhot Ferenc Kórház átvétele után számos nyomát találták a… Tovább olvasom