Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Kampány Hegyeshalomban, Mosonmagyaróváron és Győrben

Folytatás az 1. oldalról.

Gyurcsány Ferenc elmondta, Győr a párt átfogó gazdasági programjában szereplő öt kiemelt nagyváros között van, s a térség az MSZP hosszú távú fejlesztési tervei alapján néhány éven belül még több előnyhöz juthat, többek között új híd épülhet a megyeszékhelyen, elkezdődhet a Soprontól Szombathely felé tartó M9-es autópálya építése, valamint 2007-ben végre beindul a várva várt átfogó vasútfejlesztési program.
A kampányrendezvényen elhangzott Horváth Ede neve is; Gyurcsány szerint a pártnak azt kell tennie, amit a győri vagongyár legendás vezére tudott: napi szinten sikerrel irányítani, és hosszú távra szóló tervet adni az emberek kezébe, egyszerre menedzselni a mát és építeni a holnapot.
Gyurcsány Ferenc tegnapi hegyeshalmi látogatásakor lépett oda a miniszterelnökhöz a levéli Nagy Attila – aki már évek óta küzd a kishatár megnyitásáért –, hogy első kézből kapjon információkat az átkelő ügyében. A kormányfő azonban konkrét időpontot nem tudott mondani a megnyitást illetően, csupán arról tájékoztatott, hogy az osztrák belügyminisztérium már rábólintott a határnyitásra, most már csak a burgenlandi tartományon múlik. A miniszterelnök hangsúlyozta: a kishatár megnyitásáról szóló kormányrendeletet semmi esetre sem kívánják visszavonni, hanem érvényt akarnak szerezni annak.
Gyurcsány Ferenc Hegyeshalom után a mosonmagyaróvári sétálóutcán mintegy hatszáz egybegyűlt előtt méltatta Tóth Tibornét, a körzet képviselőjelöltjét, illetve beszélt a szocialisták programjáról.
A miniszterelnök délután Lébénybe is ellátogatott, ahol bejelentette: 15 millió forinttal támogatja az állam a helyi templom térburkolatának kialakítását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mire költene többet Győrben?

Tovább olvasom