Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Kampány indul az online gyűlöletbeszéd ellen

Hétfőn megalakult az Európa Tanács Fiatalok az online gyűlöletbeszéd ellen elnevezésű kampányának magyarországi irányító bizottsága.
A fiatalokat megszólító kampány indul az online gyűlöletbeszéd ellen - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért és ifjúságért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.

Közleményük szerint hétfőn megalakult az Európa Tanács Fiatalok az online gyűlöletbeszéd ellen elnevezésű kampányának magyarországi irányító bizottsága. Az alakuló ülést Kiss Norbert, az Emmi ifjúságért és sportügyekért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg.

Mint kifejtették, a főként ifjúsági ügyekkel foglalkozó civil szervezetek képviselőből álló bizottság legfontosabb célja, hogy a fiatal generáció bevonásával hatékonyan lépjen fel az online gyűlöletbeszéd formájában megnyilvánuló rasszizmus és diszkrimináció ellen. A kampány felkészíti a fiatalokat és az ifjúsági szervezeteket, hogy felismerjék a gyűlöletkeltő jogsértéseket, és megtanulják, miként léphetnek fel ellenük.

"Az online közösségi tér is a közösségé, ezért az interneten is érvényesülniük kell emberi jogoknak" - írta közleményében az államtitkárság, hozzátéve, ennek figyelembevételével dolgozzák ki a kampány részleteit. A kampány hivatalosan a rasszizmus elleni világnapon, március 21-én, csütörtökön kezdődik.

Olvasóink írták

 • 7. bánki 2013. március 19. 21:43
  „Mi a tököm már megint ?

  Költségvetés ?

  Jövedelem ?

  Alkalmazottak ?

  Támogatók és egyéb férgek !”
 • 6. szentmiki 2013. március 19. 19:31
  „4. fenyő, azt ugye tudod, hogy a "paraszt" termeli a városi okoskodók szájába az ennivalót....”
 • 5. Mozimasiniszta 2013. március 19. 19:24
  „oké...megfog szűnni ! de majd csak akkor, ha az érintett nemzetiség, nemzet nem ad okot naponta...”
 • 4. fenyő 2013. március 19. 17:56
  „Rendben. Csak nem kell összekeverni a szólásszabadságot a szabadossággal. Nincs szükség a köznyelvben az alpári, útszéli, minősíthetetlen stílusra.”
 • 3. pachakuti 2013. március 19. 15:19
  „>>Minden személynek joga van a vélemény és a kifejezés szabadságához, amely magában foglalja azt a jogot, hogy véleménye miatt ne szenvedjen zaklatást, és hogy határokra való tekintet nélkül kutathasson, átvihessen és terjeszthessen híreket és eszméket<</ Emberi jogok egyetemes nyilatkozata, ENSZ, 1948/
  Olyan alap­jogról van szó, amely egyfelől magában foglalja a szólás szabadságát (vagyis a szabad véleménynyilvánításhoz való jogot és a cenzúra hiányát), másfelől a tájékozódás szabadságát (azaz a közérdekű adatok megismeréséhez való jo­got). A szólásszabadság egyetemes érték, amely független az egyes országok politikai berendezkedésétől, kulturális és vallási hagyományaitól. Az Európai Emberi Jogi Bíróság egy 1976-os határozata úgy fogalmaz, hogy >>a szólás sza­badsága nemcsak azokra az ´információkra´ és ´eszmékre´ vonatkozik, ame­lyeket az emberek jó néven vesznek [...], hanem azokra is, amelyek bántják, felháborítják vagy zavarják [...] a lakosság bármely részét<<”
 • 2. WSS 2013. március 19. 14:51
  „Kit érdekel ez az online ökörség!
  Baráti és családi körben eddig is elmondtuk és ezután is elfogjuk mondani a véleményünket.”
 • 1. szentmiki 2013. március 19. 14:29
  „szeretném megélni mikor arra szerveznek kampányt a gyűlölet előidéző népcsoportoknak- vallásoknak és magyarázzák el nekik, miként kell magyar emberként élni és nem okot adni a gyűlölködésre Magyarországon, ha pedig nem tetszik "el lehet menni innen kérem szépen"...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoffmann: a hiányosságok ellenére vállalni kellett a mindennapos testnevelést

Sportolni nemcsak tornateremben lehet, hanem más helyszíneken is, számos lehetőség kínálkozik -… Tovább olvasom