Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Kampányturizmus

Ha így folytatják a pártok és politikusok, szép idők várnak a hazai idegenforgalomra. A hétvégén magyarok százezrei sereglettek Budapestre, s egy új fogalommal lettünk gazdagabbak, a kampányturizmussal.

Most sajnálhatjuk csak igazán, hogy a héten átmeneti időre csendre kényszerülnek a pártok, de sebaj, lesz még alkalom arra, hogy a kampányturizmus kiteljesedjen. Ahogy mondani szokás, az indulás ígéretes volt, a gyermekbetegségek pedig leküzdhetők. Egy olyan országban biztosan, ahol évtizedek alatt tökélyre fejlődött a bevásárlóturizmus. Mentünk mi már rizsért meg cukorért Szlovákiába, banánért meg hűtőládáért Ausztriá-

ba. Éppen itt az ideje, hogy ne csak külföldben, hanem belföldben gondolkozzunk, s így is támogassuk a hazai ipart.
Szóval kampányturizmus, a jelen és a fejlődés perspektívái. 2006: indulás Budapestre autóbusszal. Politikus meghallgatása, tapsolás, éljenzés, esetleg fütty. Rendezvény után aznap haza. Buszok állapota tipikusan magyar, egyik jobb, a másik rosszabb. Szendvics a táskában, ásványvizesflakon, esetleg sör, bor, pálinka, ízlés szerint.
2010: első nap, indulás Budapestre. Két éjszaka a fővárosban, háromcsillagos hotelben. Első este vacsora egy elegáns szállodában, majd fitnesz, megfáradt testnek masszázs. Második nap kirándulás a fővárosban, gyermekek kedvéért vidámpark, állatkert. Harmadik nap politikus meghallgatása, utána hazautazás.
2014: ötnapos kirándulás, férfiaknak bortúra, feleségeknek wellnessprogramok. Aktív pihenés, változatos programok, utazás luxusautóbusszal, elhelyezés luxuslakosztályokban. Ötödik nap politikus meghallgatása, alternatív programként férfiaknak kaszinó, nőknek szépészeti szalon.
2018: tíznapos kirándulás az Egyesült Államokba. Magyarok vízum nélkül utazhatnak. Öt nap a nyugati parton, öt a keletin. A tizenegyedik nap megérkezés a Ferihegyi repülőtérre. Utána irány a Kossuth tér vagy az Andrássy út. Politikus meghallgatása, közben nyaralási élmények megbeszélése.
2022: a kampányturizmussal foglalkozó utazási irodák csődöt jelentenek. Érdeklődés hiányában új üzletágba vágnak bele. Tengerentúli nyaralási és Európán belüli síutakat szerveznek. Magyar turistákkal van tele a világ. Hazánk GDP-ben a Világbank szerint nemzetközileg a legjobb, a New York Timesban pedig cikkek jelennek meg arról, hogy Amerika szenved az agyelszívástól, minden kutatót a magyar szilíciumvölgybe csábítanak. Magyarország több országgal szemben vízumkényszert vezet be, így próbálja meg kiszűrni, hogy ellepjenek bennünket a jólétre vágyó, gazdasági menekültek. Néhány, még közélettel foglalkozó polgár népszavazásban kezdeményezi, hogy a parlament létszámát emeljék tízszeresére, húzzanak fel új luxusépületet a képviselőknek, valamennyinek legyen saját helikopterleszállója, fizetésüket pedig emeljék ötszörösére. Megérdemlik, mert megy minden, mint a karikacsapás, a nép pedig boldog és gondtalan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elődjét méltatta beszédében XVI. Benedek pápa

Méltatta elődje, II. János Pál "roppant örökségét", és felidézte utolsó napjainak szenvedését a… Tovább olvasom