Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Kapaszkodók nélkül a kasszában maradók

Budapest - Nem lesz könnyű dolga annak, aki úgy dönt, benn marad a magánnyugdíjpénztárban; az eljárás részleteiről alig tudnak valamit a lebonyolítással megbízott szerveknél - írta szerdai számában a Napi Gazdaság, amely szerint csak abban biztosak az általuk megkérdezett nyugdíjbiztosítási igazgatóságok, hogy sok többletmunka vár rájuk, amit a mostani létszámmal kell megoldani.
A Napi Gazdaság az online kiadására hivatkozva azt is közölte: a kormány szerdai ülésén határoz a részletszabályokról, a hírek szerint egyebek közt arról is, hogy a maradásról szóló nyilatkozat másolatát a pénztártag öt napon belül köteles megküldeni a munkáltatójának.

A nyilatkozatnak a tag nevét, lakóhelyét, tb-azonosítóját és a pénztár nevét kell tartalmaznia. A maradási nyilatkozatokat mindenkire vonatkozóan az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság összesíti, majd azokat március 31-éig továbbküldi az illetékes kasszákhoz. A magánpénztáraknak a nyilatkozatok beérkezésétől számítva 45 napjuk lesz arra, hogy megállapítsák a visszalépők számát és ütemtervet készítsenek a visszaléptetésről, vagyonátadásról. Az állami rendszerbe visszaléptetetteknek márciusban kell rendelkezniük a pénztárban elért reálhozamról. Aki ezt nem teszi meg, annak a lakcímére küldik az szja-mentessé tett összeget. Ha ez sikertelen, akkor az állami kasszába kerül, a befizetései között írják jóvá.

A Napi Gazdaság szerint a kasszák jelenlegi tagságuk 5-10 százalékra olvadását tartják elképzelhetőnek, ami két-három pénztár fennmaradását biztosíthatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy ember meghalt, ketten megsérültek az M1-es autópályán, Bicskénél

Székesfehérvár - Leállósávban várakozó kamion pótkocsijának csapódott egy szlovák személyautó az… Tovább olvasom