Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Kapj el, ha tudsz (Catch Me If You Can)

A 20. század egyik legravaszabb bűnözőjének elképesztő történetéből a háromszoros Oscar-díjas Steven Spielberg készített lebilincselően izgalmas, fordulatosan mulatságos, ravaszul romantikus és elegánsan stílusos kaland-vígjátékot
rendező: Steven Spielberg
író: Stan Redding, Frank Abagnale Jr.
forgatókönyvíró: Jeff Nathanson
operatőr: Janusz Kaminski
jelmeztervező: Mary Zophres
zene: John Williams
producer: Steven Spielberg, Walter F. Parkes
látványtervező: Jeannine Claudia Oppewall
vágó: Michael Kahn

szereplő(k):
Leonardo DiCaprio (Frank Abagnale ifj.)
Tom Hanks (Carl Hanratty)
Christopher Walken (Frank Abagnale id.)
Martin Sheen (Brenda apja)
Amy Adams (Brenda)
Frank John Hughes (Tom Fox)

A film sztorija

Frank W. Abagnale dolgozott orvosként, ügyvédként, és egy nagy légitársaság másodpilótájaként - és mindezt a huszonegyedik születésnapja előtt. A szélhámosság nagymestere emellett briliáns csekkhamisító is volt, szakértelme több millió dollárt hozott neki a konyhára. Carl Hanratty FBI ügynök legfontosabb küldetésének tartotta, hogy elkapja Franket, és a törvény színe elé vigye, de Frank mindig egy lépéssel előtte járt, és a hajsza folytatására kényszerítette...
(port.hu)

Kritikák

ninth symphony films

"Steven Spielberg és csapata elképesztő sebességgel készítette el és vágta mega filmet, tekintve, hogy még márciusban nem fejezték be a forgatást, és a bemutató már be volt harangozva decemberre. A hollywoodi filmeknél pedig egy év nem a leghosszabb idő, amit egy film a vágóasztalon tölt. Az időhiány viszotn egyáltalán nem károsította az elkészült produkciót: igazán élvezetesre sikerült. Az pedig, hogy egy csöppet túl hosszú, csak az utolsó percekben derül ki, amikor már rég szeretjük annyira a szereplőket, hogy fel se tűnjön a lassúság.

A szereposztás kitűnő találat, mert annak ellenére, hogy Hanks és DiCaprio a mozi negyedéig fel sem tűnnek a képernyőn, párosuk olyan légi könnyedséggel uralja el ezek után a képeket, hogy azt nehéz komoly munka eredméynének látni. Pedig éppen emiatt volt komoly a munkájuk. Tom Hanks például egészen biztosan azért nem arat nagyobb elismerést ezért a szerepért, mert végigjátssza a szó szoros értelmében: könnyedsége megakadályozza a sikerben. DiCaprio pedig szintén úgy alakít, mintha ő élvezné a legjobban a filmet és a forgatást."

A teljes cikk

Joshua Tyler (The Film Hobbit)

"Minden technikai hókuszpókusz ellenére, ami Steven Spielberget, mint rendezőt sikeressé tette, az a filmjeiben megjelenő emberi volt. Volt abban persze technikai csoda is, amikor még E.T. telefonált haza, de ami miatt mindnyájan imádtuk, az a kis szörny felülmúlhatatlan embersége volt. Mostanában mintha elbizonytalanodott volna a mester. Talán túl sok időt töltött George Lucas farmján mindenféle futurisztikus haszontalanságok csodálatával, vagy csak egyszerűen letért addigi útjáról. Bármi lehetett is a megingás oka, kijelenthetjük, Spielberg újra közöttünk van, a régi intim emberiséggel, hogy valós bölcsességgel mondjon el értékes történeteket."

A teljes cikkNemzetközi filmtár


A film hivatalos oldala
A film magyar nyelvű oldala
IMDb.com
All Movie Guide

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapj el, ha tudsz!

Leonardo di Caprio ezúttal egy világhírű szélhámos szerepében tűnik fel, aki csak egyetlen embert… Tovább olvasom