Délmagyar logó

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 16°C | 29°C Még több cikk.

Kaplán krémes

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 5 dkg Ráma margarin, 1 db tojás, 1,5 dkg szalakáli kb. 1 dl tejben felfuttatva.

A hozzávalókat összegyúrjuk és 3 egyforma cipóra osztjuk, és kinyújtjuk.
A három lapot tepsi hátán sütjük meg. Amikor a lapok kihűltek az alábbi krémmel töltjük meg.
Egy csomag vaníliás puding, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás sárgája, 15 dkg cukor, fél liter tej.
Ezeket együtt felfőzzük. 3 tojás fehérjét habnak felverjük és a meleg krémhez keverjük. Tetejére porcukrot szórunk és kockára vágva tálaljuk. Másnap lehet fogyasztani, mert akkor már megpuhult. Családomnak és barátainknak nagyon ízlik. Nem munkaigényes, és nem is drága.

Erdős Sándorné, Győr

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Etnikai feszültség a benzolfolt miatt az orosz távol-keleten

Szociális feszültségeket okozott a Kínából az Amurba érkező benzolfolt. Az orosz távol-keleti… Tovább olvasom