Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Karácsony után hívják sokan a segélyszolgálatokat

A telefonos segélyszolgálatok munkatársai szerint főleg az ünnepek előtt, illetve utána hívják sokan a krízisvonalat, karácsonykor nem emelkedik számottevően a forgalom.
December 24-én nagyjából 15 százalékkal több hívás futott be, főleg magányos emberektől illetve családi problémák miatt - mondta Szabóné Kállai Katalin, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének (LESZ) elnöke.

A szervezet országszerte 27 telefonközponttal -köztük 9 non-stop szolgálattal- és körülbelül 600 munkatárssal dolgozik. A segélyvonalakra évente 200-250 ezer hívás érkezik. Leginkább karácsony után fut be sok hívás a magányos, csalódott emberektől, akik nem tudják feldolgozni a veszteséget, amit a szeretet ünnepe után éreznek - fogalmazott Szabó Kállai Katalin.

Az első telefonos segélyszolgálati irodát 1970-ben hozták létre Debrecenben, egy-két évvel később pedig a fővárosban is alakult egy, Búza Domokos közreműködésével. A szakember és felesége azóta is vállal karácsonyi ügyeletet; Búza Domokost idén augusztusban meg is választották a LESZ tiszteletbeli elnökévé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilos lesz a cigi és a pia a pécsi közterületeken

Január elsejétől Pécsett is megtiltják a dohányzást a közterületeken. Buszmegállókban, iskolák, kórházak, templomok környékén nem lehet majd rágyújtani. Tovább olvasom