Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Karácsonyi angyalkák

A kis angyalkák elkészítése aprólékos munka ugyan, de az eredmény magáért beszél!

Kattints a képre!
Hozzávalók:

Egy nagyobb és egy közepes fehér papírmaségolyó, két pici papírmaségolyó, kis darab puha fehér textil, fekete gyöngy, vékony fekete lakkfilc, angyalhaj, vékony és vastagabb aranyszínű drót, hurkapálca, levegőn száradó modellezőgyurma, arany és rózsaszín dekorfesték, apró fehér gyöngyök, apró aranycsillag, univerzális ragasztó

Elkészítés:

Készítsük el az angyalka fejét: ragasszuk fel a fekete gyöngyöket a közepes méretű papírmaségolyóra szemnek (száradás közben kicsit nyomjuk bele őket a golyóba, hogy belemélyedjenek), majd a hajat (ha nincs készen kapható baba- vagy angyalhajunk, akár vastagabb fonal is megfelel a célnak.) A filccel rajzoljuk meg az angyal száját, majd egy benedvesített szivacsdarabra ecsettel kicsi rózsaszín festéket kenve, "pamacsolós" technikával alkossuk meg az arcpírt.

 MÉG TÖBB KARÁCSONYI BARKÁCSÖTLET >>


A fejet ragasszuk a nagy papírmasé golyóra. Varrjuk meg az angyal ruháját egy cső alakban összevarrt, majd a tetején összehúzott textilanyagból és bújtassuk bele a figurát. Két kisebb csőből varrjuk meg a karokat, húzzuk össze őket mindkét végükön, az egyikre ragasszuk a rózsaszínre festett kicsi papírgolyókat kéznek (célszerű az egyiket előre átfúrni egy vastag tűvel vagy dróttal, hogy később könnyebb legyen beleállítani a varázspálcát), a másik oldalukat varrjuk az angyal ruhájához.    

A hurkapálcákból vágjunk le akkora darabokat, amelyek elegendőek lesznek lábnak, fessük be őket arany dekorfestékkel, majd száradás után szúrjuk bele őket az angyalka testének alsó részébe (ha nehezen megy, fúrjuk ki előre a helyét, s rögzíthetjük egy kis ragasztóval is.) A levegőn száradó gyurmából formázzunk kiscipőt, majd - még mielőtt megszáradna - állítsuk bele az angyalt. Egyensúlyozzuk ki, hogy stabilan álljon.   

Készítsük el a szárnyakat: a vastagabb drótból formázzuk meg a szárnyak "keretét" - célszerű egy darabban elkészíteni -, majd a vékony aranydrótot véletlenszerűen tekerjük rá, úgy, hogy időnként egy-egy gyöngyöt is felfűzünk rá. A kész szárnyat néhány öltéssel varrjuk az angyal ruhájához.     

Ragasszuk a kis aranycsillagot egy darab vastagabb, egyenes dróthoz, majd állítsuk az angyalka egyik papírmasé kezébe, amelyet előzőleg keresztülszúrtunk.

Végül a vékony aranydrótból egy hurkapálca segítségével tekerjünk spirált, s ezzel díszítsük az angyalka ruháját.

TIPP:

• Variáljuk bátran a díszítőanyagokat: használjunk flittereket, gyöngyöket, apró csillagokat, csillámport!

• A kész angyalokat adhatjuk ajándékba, de felhasználhatjuk karácsonyi asztaldíszek, kompozíciók részeként is.

 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agrárfórum a vidékért

Halásziban a Kereszténydemokrata Néppárt agrárfórumán hangzott el kedden: azért kell nemzeti kormány… Tovább olvasom