Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Karácsonyi roham - a benzinkutakat figyelmezteti a rendőrség

A fegyveres rablások megelőzésére hívja fel a benzinkutak üzemeltetőinek figyelmét a rendőrség. A karácsony előtti időszakban a megnövekedő készpénzforgalom vonzhatja a támadókat a töltőállomásokhoz. A rendőrség szerint a benzinkutak ellen tervezett összes rablást nem lehet egyik napról a másikra meggátolni, de a bűnözők esélyeit minimálisra lehet szorítani a megfelelő szabályok betartásával.
Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint általában a kisebb ügyfélforgalmú, kevéssé szem előtt lévő, és biztonsági eszközökkel kevéssé felszerelt kutakat éri támadás. Védelmet a technikai eszközök megfelelő kiépítése jelenthet: a riasztási hálózat kiépítése, a videokamerás megfigyelőrendszerek, festékpatronos biztonsági pénzcsomagok, megerősített fegyveres védelem, időzáras értékőrzők. Előrelépést jelenthet a felkészült, megfelelő színvonalon oktatott személyzet is. Ajánlott a kutaknál az alkalmazott biztonsági módszerekre például kifüggesztett figyelmeztetés formájában felhívni a figyelmet.

Az alkalmazottak figyeljenek minden szokatlan jelenségre: ha gyanúsan viselkedő vásárlót, nézelődőt vesznek észre, szólítsák meg, ezzel is érzékeltetve azt, hogy minden körülményre figyelnek. A távozásakor, ha lehet, írják fel a kocsija rendszámát a későbbi esetleges ellenőrzés miatt.

Rabláskor engedelmeskedjenek a támadónak, mert különben veszélybe kerülhetnek. Alaposan figyeljék meg a támadót, a menekülés irányát, eszközét. A támadás után zárják le a bejáratokat, hogy ne térhessen vissza a rabló, a helyszínt pedig hagyják változatlanul, és ha látható nyomok maradnak - például lábnyom - azt takarják le. A benzinkutak üzemeltető további segítséget a www.bunmegelozes.eu oldalon kaphatnak, a szolgálat munkatársai személyesen is segítenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltók faragták az ország karácsonyfáját

Egyórás munkával a talapzat méretére faragták a tűzoltók az ország karácsonyfáját szerdán kora… Tovább olvasom