Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Karácsonyvárás

a harkai iskolában

Lázas készülődés jellemzi egész decemberben a harkai iskola tanulóit, pedagógusait, sőt, az idejáró gyerekek szüleit is. A karácsonyvárást rendezvényekkel teszik izgalmasabbá.
Hatalmas karácsonyfa áll a Harkai Általános Iskola udvarán. Az esténként fényben úszó fenyőt a gyerekek öltöztették fel, minden osztály felrakhatta rá a saját kezűleg készített díszeit.
– Vigyáznak is rá, nagyon! – mondja Kapitány Csabáné igazgató. A kézművesszakkörben már hetek óta készülnek a december 9-i, az óvodával közösen szervezett karácsonyi vásárra, ahol a tanulók, a nevelők és a szülők által közösen készített ajándéktárgyakat is árusítanak. A vásárban – amelynek helyszíne idén az óvoda lesz – süteményt és forró teát is kínálnak majd, a befolyt összegek pedig a szülői munkaközösséget, végeredményben pedig a gyerekeket gazdagítják.
A karácsonyvárás másik nagy rendezvénye 18-án lesz, 14-től 18 óráig a harkai iskolában, ahol a kicsiket és a nagyokat játszóház várja. Szinte minden teremben lesz valami izgalmas: ajándékkészítés, mézeskalácssütés, agyagozás és sok-sok játék. Míg a vásár elsősorban közösségi rendezvény, ez a játszóházi délután az iskola ajándéka. De meglepetéssel készültek a gyerekek is. December 21-én, miután minden osztály megtartja a maga karácsonyi ünnepét, a negyedik osztályosok ünnepi műsort adnak a harkaiaknak, 18 órai kezdettel a katolikus templomban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták a schengeni övezet kiterjesztését

Az Európai Unió igazságügyi és belügyminiszterei elfogadták a schengeni övezet kiterjesztését az… Tovább olvasom