Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Karcsúsítás a Rábánál

Újabb karcsúsítást hajt végre a Rába rt.: ipartechnikai szolgáltató leányvállalatától hétfőtől nyolcvan embernek kell távoznia. A cég bevételei beszűkültek, így a bérköltségeket is csökkentik.
A győri Rába Ipartechnikai és Szolgáltató Kft.-nél március végén kilencvenen kaptak értesítést munkahelyük várható megszűnéséről. Közülük csak néhány dolgozóval sikerült megállapodnia a munkáltatónak arról, hogy a cégcsoport más vállalkozásánál folytatják a munkát. Így hétfőn mintegy nyolcvanan kézhez kapják felmondólevelüket, tudtuk meg Miklósy Lajostól.
A főképpen szolgáltatással – karbantartással, géptelepítéssel, alkatrészgyártással – foglalkozó kft. ügyvezető igazgatója a Kisalföldnek elmondta: nem leányálom egy vezetőnek, ha régóta jól dolgozó kollégákat kell elküldenie, de ez gazdasági kényszerűség. Magyarázatként hozzáfűzte: a cég bevételei beszűkültek, így a bérköltségeket is csökkenteni kell. Tájékoztatása szerint a korábban 250 alkalmazottat foglalkoztató kft.-nél mintegy százan maradnak, mert nemrégiben 53-an már átkerültek a futóműüzembe. Mindez, elmondása alapján összefügg az rt.-n belüli erőforrás-átcsoportosítással és a gépipari piac stagnálásával.
Értesüléseink szerint a kft.-nél a szakszervezeti tagok száma csekély, ezért a rábás érdekvédelmi tisztségviselők nem tudtak ügyükben a vezetőkkel tárgyalni, az üzemi tanácsot viszont a munkáltató a törvényben előírtaknak megfelelően tájékoztatta.
Már többször írtunk a Rába rt.-nél történt elbocsátásokról. Február 25-én adtunk hírt arról, hogy a Rába Futómű Kft.-től csoportos létszámleépítés keretében 175 dolgozónak kell távoznia. Április 12-én megjelent cikkünkből pedig kiderült, hogy az rt. kapuvári gyárában 231 munkás aggódik állásáért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi rábás az új vezér

Az elmúlt évet több mint négymilliárd forintos veszteséggel zárta a győri Rába rt. - hangzott el a… Tovább olvasom