Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Kármán Irén vállalja a hazugságvizsgálatot

Kármán Irén vállalja a hazugságvizsgálatot - erősítette meg az az újságíró jogi képviselője csütörtökön az MTI-nek. A szerdai kihallgatáson a rendőrök kérdezték meg ügyfelétől, hogy vállalná-e a vizsgálatot, amire Kármán Irén igennel válaszolt - közölte Pelle Andrea.
Az MTI megkereste a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI), hogy az újságírót - sértettként - miért vetik hazugságvizsgálat alá. Az NNI helyettes szóvivője, Szabóné Csontos Stefánia az okokról nem nyilatkozott, csak annyit közölt: "amikor (a hazugságvizsgálat)szükségessé válik majd az eljárás során, akkor megtesszük". Pelle Andrea, Kármán Irén jogi képviselője az MTI-nek arról is beszélt, hogy nem igaz az az állítás, miszerint Kármán Irénnel "nem lehetett fantomképet készíteni". Mint mondta, ügyfele már a legelső kihallgatásakor jelezte, hogy tud segíteni ebben, de néhány nap múlva a rendőrök mondták, hogy erre nincs szükség.

Az NNI szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott: a rendőrségi nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján megállapítható, hogy Kármán Irént nem ott, nem akkor és nem úgy bántalmazták, ahogy korábban vallomásában elmondta.

Az újságírót - aki az 1990-es évek olajszőkítési ügyeivel foglalkozott - június 22-én éjszaka összekötözve találták meg a Lágymányosi és a Petőfi híd között, a Duna-parton.

Kármán Irén azt mondta: lakásából egy közeli videotékába ment, ahol kikölcsönzött egy filmet, majd hazafelé tartva a XX. kerületben, az Erzsébet tér egyik oldalutcájában a forgalommal szemben egy autó érkezett, az autó utasa bántalmazta, gépkocsiba kényszerítette, megkötözte, és a Duna-parton kidobták az autóból. Az újságírónő állítása szerint a meredek támfalon lecsúszott és így került a vízpartra. A sértett több nyilatkozatában utalt rá, hogy úgy véli, korábbi tényfeltáró újságírói tevékenysége állhat a bántalmazás hátterében.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mini tornádó, tomboló vihar Szabolcsban

Kidőlt fák, oszlopok, letépett háztetők maradtak a szerda délután Szabolcsban tomboló vihar után. A… Tovább olvasom