Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Károlyiné Magyar Ildikó

Károlyiné Magyar Ildikó tanárnő szerint, a pedagógusnak kötelessége megmutatni a diákjainak a helyes utat.

Kategória: általános iskolai tanár

Név: Károlyiné Magyar Ildikó
Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola, Sopron

Károlyiné Magyar Ildikó, a soproni Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola tanárnője amondó, a pedagógusnak felelőssége és kötelessége megmutatni a diákjainak a helyes utat.

Károlyiné Magyar Ildikó a gyermeki, illetve a serdülőlélek szakavatott ismerője. Jól tudja, mi kell egy óvodásnak, egy kisiskolásnak, illetve a felső tagozatosoknak. Immáron huszonhárom éve tanít, nemcsak nagy tapasztalattal rendelkezik, hanem mesterien ért a diákok nyelvén.

– Hiszem, hogy a gyermeknek már óvodáskorában kibontakozik a személyisége, s ez az évek előrehaladtával tovább színesedik. A pedagógus felelőssége, hogy a diákoknak megmutassa a helyes utat. A felnőttek csak eligazodnak valahogy a mai világban a bonyolult szabályrendszerek között, de egy tizenéves már nem biztos, hogy boldogul. Furcsa kettőség jellemzi a felnőtt-gyermek viszonyt, ugyanis tíz év múlva a mostani általános iskolások felnőnek és ők alkotják meg a saját szabályaikat. A tanároknak pedig fel kell készíteniük őket arra, hogy ne a rosszat, hanem a jót válasszák.

A tanárnő amondó, a tanulókban fel kell kelteni az érdeklődést olyan dolgok, tantárgyak iránt, amit saját maguktól esetleg nem választanának. Egyenlő esélyeket kell biztosítani mindenki számára. Rendszeresen szerveznek kirándulásokat, múzeumlátogatást. Éppen azért, hogy az anyagilag kevésbé tehetős diákok is megismerhessék az évszázados, évezredes erkölcsi értékeket.

Ajánló:
Dóró Judit szülő, aki Károlyiné Magyar Ildikót ajánlotta: – A kedves pedagógus a folyosón a lányom mellett nem tudott úgy elmenni, hogy egy kedves szava ne lett volna hozzá. Számon tartotta térdfájását, megdicsérte dolgozatát. Rajzot tanít és minden másodpercet megragad, hogy a gyermekeket emberségre, toleranciára nevelje. Beszél nekik a drog, az alkohol csapdájáról. Soha nem siklik el egyetlen durvaság, felelőtlenség mellett sem. Az ilyen tanárnőkre mondjuk, hogy lelke van. Ha valaki, akkor ő minden elismerést megérdemel. Szívből kívánok neki nagyon jó egészséget, hogy nagyon sok gyermeknek legyen támasza ebben a rohanó, zaklatott világunkban.

Igazgató:
Rajnai Károly, a soproni Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola igazgatója: – Ildikó tanárnő rendkívül fontos munkát végez. A mai rohanó világunkban különösen fontosak a tiszta értékek. S ezeket művészettörténet tanáraként kiválóan bemutathatja a diákoknak. Az őskortól kezdve napjainkig rengeteg olyan alapérték van, amelyen keresztül – szakértő „idegenvezetés" mellett – a diákok megtalálják a helyes utat.

Vélemények:

Kiss Andrea Tünde:
– Szereti a diákjait, ha úgy adódik, akkor szinte mindent megtesz értünk.

Mayer Barbara: – Kiváló osztályfőnök, jól eligazít bennünket a tantárgyak rengetegében.

Márk Rita: – Úgy érzem, sikerült megteremtenie, hogy az osztályunk olyan legyen, mint egy nagy család. S ez jó.

 

Kedves Olvasónk!
Ha Ön is úgy gondolja, hogy bármelyik jelöltet szívesen támogatná  szavazatával illetve jelölné valamelyik kategóriába, akkor nem kell mást tennie mint a tanar@kisalfold.hu e-mail címre elküldenie annak a tanárnak a nevét, akire szavazni szeretne (vagy jelölni), és természetesen az Ön nevét és telefonszámát, hogy éresíteni tudjuk ha Önre mosolyog a szerencse. Örömmel vennénk ha szavazatát ill. jelölését röviden néhány sorban megindokolná.

További részletek a kampányról itt >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előnyös

szabályok

A múlt héten hatályba lépett rendezési terv Belváros, Kisbácsa, Bácsa és Sárás számára előnyökkel… Tovább olvasom