Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Kárpát-medencei történelemtanár tábor

Közép-Európa 20.századi története a témája a Kárpát-medencei történelemtanárok táborának, amelyet a Rákóczi Szövetség július 19. és 24 között rendez meg Mátrafüreden - közölték a szervezők az MTI-vel.
A tizenharmadik alkalommal megtartandó rendezvénnyel lehetőséget szeretnének biztosítani a különböző országrészekből és szomszédos államokból érkező történelem szakos tanároknak, hogy megismerjék mind a magyarországi, mind a környező államok történelem oktatását. Lehetőséget adnak szakmai továbbképzésre, valamint emberi és intézményi kapcsolatok kialakítására.

A rendezvényre 114 tanárt, köztük 12 lengyelországi pedagógust várnak. Nyitóelőadást tart Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára, és a programban szerepel nemzetpolitikai kerekasztal beszélgetés a parlamenti frakciók képviselőivel.

A Rákóczi Szövetség 1989-ben alakult azzal a céllal, hogy a határon túl élő magyar kisebbségek nemzeti, kulturális, szellemi, közművelődési és érdekképviseleti tevékenységét segítse és hatékonyan részt vállaljon identitástudatuk megőrzésében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyszállítási szolgáltatást vásárol a Volánbusz Zrt.

A budapesti székhelyű Volánbusz Zrt. két közbeszerzést írt ki menetrendszerű, közforgalmú… Tovább olvasom