Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Kárpáti György Budapest díszpolgára

Bár nem vette át a kitüntetést hétfőn, Kárpáti György a Fővárosi Közgyűlés szeptemberben megszavazott döntése alapján Budapest díszpolgára. Kárpáti György korábban közleményben azt jelezte, hogy a főpolgármestertől nem kívánja átvenni a címet.
Tarlós István, a Fidesz frakcióvezetője szerint a főpolgármester megsértette a közgyűlés határozatát, amikor nem olvasta fel a többiekkel együtt Kárpáti György nevét.

A Fővárosi Közgyűlés szeptemberben egyhangúlag megszavazta, hogy az idei 16 díszpolgár között legyen Kárpáti György is. A döntés érvényes, Kárpáti György Budapest díszpolgára - mondta Nyáry Krisztián. A kommunikációs igazgató hozzátette: a döntés után kerültek napvilágra hírek az olimpiai bajnok vízilabdázó ügynök múltjáról. Ezért nyilatkozott úgy korábban Demszky Gábor, hogy szerencsésebb lenne, ha Kárpáti György nem menne el az ünnepi közgyűlésre. Ezután közölte közleményében az olimpiai bajnok vízilabdázó, hogy nem kívánja a főpolgármestertől átvenni a kitüntetést. Ezért nem olvasta fel a nevét a főpolgármester az ünnepi közgyűlésen. A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján azonban Kárpáti György Budapest díszpolgára, és ennek visszavonását nem is kezdeményezte senki.

Tarlós István, a Fidesz frakcióvezetője a történteket úgy kommentálta, Demszky Gábor főpolgármester megsértette a közgyűlés határozatát, amikor nem olvasta fel a többiekkel együtt Kárpáti György nevét. A közgyűlés döntése nincs hatályon kívül helyezve, és jelenleg nincs bizonyíték a volt vízilabdázó esetleges ügynök múltjára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az UD visszakapta a lefoglalt eszközök egy részét

Visszakapta a szeptember elején kirobban adatgyűjtési és lehallgatási botrányba keveredett UD… Tovább olvasom