Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Karrierépítő oldal felsőoktatásban tanulóknak és friss diplomásoknak

Az universide.hu portál célja, hogy közelebb hozza a fiatalokat és a vállalatokat egymáshoz.
Karrierépítő oldal indult a felsőoktatásban tanulóknak és friss diplomásoknak., megteremtse annak a lehetőségét, hogy az igazi tehetségek már a tanulmányaik alatt megmutathassák magukat a munkaadóknak.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a fiatalok már a tanulmányaik alatt megoszthatják szakmai ötleteiket, gondolataikat a hazai vállalatokkal.

A regisztrált felhasználók hazai és multinacionális cégek által kiírt valódi feladatokra, problémákra adhatnak be megoldási javaslatokat, ötleteket a Universide-on keresztül, online. "Ezáltal esélyük nyílik arra, hogy a rendszerben nyújtott tartós, jó teljesítmény vagy akár egyetlen kiemelkedő feladatmegoldás, ötlet alapján megkeressék őket a vállalatok egy álláslehetőséggel, szakmai gyakornoki programmal vagy egy hosszú távú karriertervvel" – ismertette a rendszer lényegét Molnár Judit, a portál egyik alapítója, aki szerint a hallgatók olyan gyakorlatra tehetnek szert, amely előnyt jelenthet az álláskereséskor.

A közleményben utalnak egy felmérésre is, amely szerint a 30 évesnél fiatalabb, felsőfokú végzettségű álláskeresők nagyjából négyötöde úgy gondolja, hogy frissdiplomásként ma nehéz állást találni Magyarországon.

E vélekedésnek leginkább az a magyarázata, hogy a fiatalok kisebb, illetve másfajta jelentőséget tulajdonítanak a diplomának, mint az idősebb korosztályok. A fiatalok számára a végzettség ugyanis inkább elvárás, egyfajta minimum, míg az igazi előnyt a megszerzett munkatapasztalat jelenti. Nem meglepő, hogy 96 százalékuk szerint a tapasztalat többet nyom a latban egy-egy állás megpályázásánál, mint az egyetemi, főiskolai papír - írták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belügyminiszter: ha kell, megduplázzuk a hajléktalanszállók befogadóképességét

A tárcavezető leszögezte: van lehetőség arra, hogy mindenki megfelelő ellátásban részesüljön, és… Tovább olvasom