Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Kartellgyanú miatt eljárás indult két kereskedő cég ellen

Kartellgyanú miatt indított eljárást a GVH két kereskedő cég ellen.
Kartellgyanú miatt eljárást indított két kereskedő cég, az Andosa Market Kft. és a Mortak Fruit Kft. ellen a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

A GVH csütörtöki közleménye szerint az ügyindítás első lépéseként előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartottak a hivatal munkatársai.

A GVH azt feltételezi, hogy a Magyarországon 2010 novemberét követően kiírt zöldség és gyümölcs beszerzésekre vonatkozó közbeszerzési eljárások kapcsán a vállalkozások gazdasági versenyt korlátozó megállapodást kötöttek. A hivatal szerint az ajánlattevők tisztességtelen összejátszására, azaz a "körbenyerésre" utalnak az érintett tendereken tanúsított magatartásaik: például az eredmények ismeretében való visszalépés, a hiánypótlás elmulasztása, tartalmi hasonlóságok, referenciák biztosítása.

A közlemény hangsúlyozza, hogy az eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. A törvény szerint a GVH-nak 6 hónap áll rendelkezésére az eljárás lefolytatására, az időtartam két alkalommal szintén 6 hónappal meghosszabbítható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a kormány változtasson az egykulcsos adórendszeren

Haladéktalanul változtassa meg a kormány az egykulcsos adórendszert - követeli a kormánytól az MSZP. Tovább olvasom