Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Kártérítést kér a kórháztól egy asszony

Egymillió forint kártérítést kér a Zala Megyei Kórháztól egy asszony, mert szerinte félrekezelték a nőgyógyászaton. Csaknem egy éven át szenvedett rendellenes vérzéstől, négyszer végeztek nála egészségügyi kaparást, majd a méhét akarták kivenni.
Az asszonyt végül - a drasztikus beavatkozás nélkül - egy másik kórházban gyógyították meg. Az Egészségbiztosítási Felügyelet vizsgálja a történteket.

Kovácsné Magyar Erzsébet 53 éves, megviselte a betegség. Az állandó vérzés miatt négy műtéten esett át a zalaegerszegi kórházban, de egyre romlott az állapota. Végül méheltávolítást javasolt az orvosa, de az asszony nem vállalta a műtétet. Mint mondja, szerencsére, mert azóta Körmenden anélkül is meggyógyították. Most teljesen panaszmentes.

"Én arra kérem a nőtársaimat, hogy figyeljenek magukra, és keressenek meg minden lehetőséget. Mert megéri. Megmaradt az én szervem is, és jól vagyok" - mondta a Független Hírügynökség tudósítójának a Tormaföldén élő asszony.

A sikertelen zalaegerszegi kezelés alatt az asszony szenvedett, és sok tízezer forintot költött gyógyszerre, illetve utazásra. Ezért kér kártérítést. Panasza alapján az Egészségbiztosítási Felügyelet vizsgálatot indított a kórház ellen.

Volt több esetük, ami az Egészségbiztosítási Felügyelet határozatával végződött, de még egyetlen esetben sem marasztalták el az intézményt - mondta Csidei Irén, a Zala Megyei Kórház főigazgatója.

A kórház vezetője szerint most sem mulasztottak, mert házon belül már kivizsgálták az esetet, és kiderült, hogy a nőgyógyászaton mindent megtettek a beteg gyógyulásáért.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet vizsgálata még ebben a hónapban befejeződhet. Ha nem marasztalják el a kórházat, az asszony akkor is bírósághoz fordul, és polgári pert indít a kórház, illetve az orvos ellen.

Olvasóink írták

 • 11. Lutetia 2009. május 08. 14:11
  „Hát persze, hogy nem mulasztottak a zalaegerszegi orvosok, hiszen legjobb tudásuk szerint kezelték a hölgyet. Mi csináljanak, hogyha ez volt az ő legjobb tudásuk...”
 • 10. Lutetia 2009. május 08. 14:10
  „PankaSopron, valószínűleg azt kifogásolja Bicebóca Égerrel kapcsolatban, hogy a Magyar Orvosi Kamara még egyetlenegy hibázó, sőt bűnöző orvost nem vetett ki magából, de még csak elítélő nyilatkozatra sem futotta tőle.
  Az én olvasatomban az a különbség egy kamara és egy szakszervezet között, hogy a kamara védi az adott szakma becsületét, ügyel annak megfelelő színvonalára, és szankcionálja a hivatását megcsúfoló tagjait, míg a szakszervezet fő célja nem más, mint védeni a tagok érdekeit. A MOK ebben az értelemben véve nem kamara, hanem szakszervezet (lásd a honlapjukon található küldetésnyilatkozatot!), pedig szerintem kamarának kellene lennie. Vagy hagyjon fel e megtévesztő elnevezés viselésével.”
 • 9. PankaSopron 2009. május 07. 21:58
  „Bicebóca!
  Mi a bajod Éger Istvánnal?”
 • 8. emzsr 2009. május 07. 14:36
  „jav.: fogja vizsgálni”
 • 7. emzsr 2009. május 07. 14:35
  „Az a helyzet, hogy az egyik napon X orvos vizsgálja AAA intézmény mulasztását, ahol Y doktort vádolják, holnap meg Y doktor fogja vizsgála BBB intézményben X orvos mulasztását.
  Szerintetek?”
 • 6. Zs 2009. május 07. 08:15
  „Ezt az irént kellene befektetni a saját jól képzett csapata kezei alá "álruhában"
  Az ilyen belterjes megnyilvánulásoktól nem csak a bicska, de még a dugóhúzó is kinyílik a zsebemben”
 • 5. spiler 2009. május 07. 08:12
  „hol az orvosi felelőség............mert összetartás az van köztük..........mikor mondanak le vagy valják be a paraszolvenciát....az emberek már lassan bennük sem biznak.......talán az ilyen esetek miatt”
 • 4. kerik 2009. május 07. 02:50
  „Mi az, hogy nem mulasztottak?
  Érdekes, hogy egy másik kórházban akkor miért sikerült az asszonyt meggyógyítani?
  Mi ez, ha nem mulasztás a Zala Megyei Kórháznak?”
 • 3. Bicebóca 2009. május 06. 20:32
  „Dicső Éger István inkább ezekkel az esetekkel foglalkozna a siránkozások helyett !”
 • 2. flexsnake 2009. május 06. 19:36
  „A béna orvos meg szarjon sünt. És játszadozzon azzal ami olyan pici mikor pisilni kell de ne a beteg egészségével.”
 • 1. flexsnake 2009. május 06. 19:35
  „Ja de kedves főigazgató mégsem sikerült a gyógyítás.
  Házon belül nagyon gyorsan rúgják ki a kezelőorvosokat. A fellengzős duma meg nem kell mert az én TB-mből eszik a családja, A mi adónkból és a hölgy TB-jéből van annyi ereje hogy kenyeret vegyen abba a szájába amivel ilyeneket mond. Senki nem pótolható. Az ilyen eseteket ki kell vizsgálni és mivel a beteg nem gyógyult meg a kezeléstől, nem volt sikeres a kezelés a költségeit meg kell fizetni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Portölcsért videózott egy férfi Miskolcon

Különleges természeti képződményről, egy úgynevezett portölcsérről készített felvételt… Tovább olvasom