Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Katonai bíróság előtt a Zsanett-ügy rendőrei

Katonai bűncselekmény - szolgálati hely elhagyása - miatt áll hétfőn bíróság elé az öt rendőr, akiket még tavaly vádolt meg egy fiatal lány azzal, hogy megerőszakolták őt. A hétfői, katonai tárgyalás lényege, hogy az öt rendőr elhagyta a kijelölt szolgálati helyét, mikor a lányt hazakísérték. Az erőszak miatt az ügyészség bűncselekmény hiányában már korábban megszüntette az eljárást.
A nagy botrányt kirobbantó ügy a 21 éves Zsanett feljelentésével indult, aki azt állította, hogy 2007. május elején rendőrök leintették autóját a fővárosi Múzeum körúton, majd azt mondták, hogy előállítják. A lány szerint ehelyett egy félreeső utcába hajtottak vele, ahol ketten megerőszakolták, ezután pedig pénzt követeltek tőle.

A rendőrök ezzel szemben azt állították, hogy a lánynál nem voltak papírok, ezért hazavitték. Az ügyészségi vizsgálat szerint az erőszak és a vesztegetés nem történt meg, de a rendőrök valóban elhagyták kijelölt szolgálati helyüket. Ennek a katonai bűncselekmények a tárgyalása kezdődik hétfőn a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa előtt.

Közben egyébként a lány pótmagánvádat nyújtott be a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen ugyanis kitart amellett, hogy megerőszakolták.

Magyar György, az egyik rendőr védője hétfőn reggel azt mondta, hogy szerinte nem történt katonai bűncselekmény sem. Az, hogy a rendőrök szükséges esetben hazakísérnek valakit, beletartozik a polgárbarát rendőrség működésébe.

Olvasóink írták

 • 4. Tabornok 2008. június 09. 15:44
  „A dicsőséges ügyészség a Kajzert is elítélte, pedig ott sem volt. Védték azt a semmithajtó rebdőr bandát, akik félreállították a helyi nyomozókat, csak azért, hogy majd ők megmutassák! SIKERÜLT!
  A Kulcsár ügyben nyomozó rendőrt is kicsinálták, míg a lebukott maffiózó, vígan éli világát! Ílyen ügyészségre van szükség, de kinek? A maffiózóknak, meg a korrupt igazságszolgáltatásnak!
  Nem szeretem, ha rendőrök ellen járnak el, de van amikor rászolgálnak. Tartok tőle, hogy ez is egy ilyen eset!”
 • 3. Cseter János 2008. március 03. 17:18
  „Kedves "Don Kartács" olvasótársam kifelejtette, hogy a golyólló melény hiányában közben le is lövik Őket! Sőt, ha késes "túszejtőhöz" közelit egy magasrangú tiszt kiellő kiképzés nélkül könnyen meg is sérűlhet! Vannak sajnálatos esetek amelyekből tanúlni kell a rendőrnek is! A tekintélyt és a megbecsülést csupán jó és becsületes munkával lehet elérni! Ahhoz kevés a mundér és a parancsuralom!”
 • 2. Don Kartács 2008. március 03. 13:39
  „Ezért nincs a rendőrnek becsülete igaz? Ezért verik agyon a rendőröket és szúrják le őketa félénk magyar állampolgárok igaz?”
 • 1. Cseter jános 2008. március 03. 08:47
  „Magyarországon, akár köztudott is lehetne az egyes "hatóságok" kölletlen hozzáálása a nyilvánvaló bűncselekmények felderítése terén.
  E fenti események, akkor bagatelizálódnaki el, ha sem felelősség, sem felelősségrevonás nincs alkalmazva. A teljesség igénye pedig ismeretlen fogalom az igazságszolgáltatásban! Még mindig az a beidegződés áll fenn, hogy csak is a hatalom gyakorlóinek van igaza!
  A valóság és a tény elkendőzése, a "mundér" becsülete az elsödleges a "talár" szennyeséről nem is beszélve! Ebben az országban még mindig nem számít az, hogy a "király meztelen"! S az egész ország ezt röhögi. Ép olyayn mint az "üvegzseb" és a politikában már készülőben lévő " üveg költségvetés" alkotása!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gucci és Burberry üzletek nyílnak az Andrássy úton

Néhány héten belül megnyithatja első üzletét Budapesten a Gucci. Az olasz divatház az Operával… Tovább olvasom