Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Katonai hírszerzők dolgoznak az amerikai nagykövetségeken

A Pentagon a különleges műveleti erők elitkatonáinak pár fős kis csoportjait helyezte el az Egyesült Államok jó néhány külföldi nagykövetségén azzal a feladattal, hogy információkat gyűjtsenek a terrorizmus elleni harc támogatására az adott országban vagy térségben.
A védelmi tárca illetékesei szerdai képviselőházi meghallgatásukon közölték, hogy az elitkatonák - "katonai összekötő elemek" - a nagykövetek jóváhagyásával és a fogadó ország tudomásával végzik a munkájukat az amerikai nagykövetségeken. Az egységek a különleges műveleti parancsnoksághoz tartoznak, amelynek a főhadiszállása a floridai Tampában, a MacDill légitámaszponton található.

Amerikai sajtóvélemények szerint a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) nincs elragadtatva a Pentagon "birtokháborító" kezdeményezésétől. A CIA újabb bizonyítékát látja annak, hogy a védelmi tárca Donald Rumsfeld minisztersége alatt előszeretettel bocsátkozik olyan hírszerzési műveletekbe, amelyek hagyományosan más szervezetek feladatkörébe tartoznak.

Sajtóértesülések szerint az elitkatonák elhelyezését a nagykövetségeken két éve kezdték el vagy két tucat afrikai, ázsiai és dél-amerikai országban, ahol fokozott a terrorista fenyegetettség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselői fogadóóra

Boros László, az MSZP önkormányzati frakciójának képviselője pénteken 15 és 16 óra között fogadóórát… Tovább olvasom