Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Katonák sportnapja

a drog ellen

Különböző sporteseményeken való részvétellel bizonyították a minap a győri rakétadandár katonái, hogy az egészség előbbre való, mint egy kábult pillanat. Különösen igaz ez a szolgálatot fegyveres készenlétben végző embereknél.
A kábítószer-fogyasztás megelőzése érdekében tartottak sportnapot tegnap a 12. Arrabona légvédelmi rakétadandár katonái. Az évente rendszeresen megrendezett eseményen csak azok nem vettek részt, akik szolgálatban voltak, vagy a dandár éves kiképzési tervében szereplő feladataikat végezték.
– Különösen veszélyes a tiltott szerek használata olyan helyeken, mint például a dandár, ahol a katonáink kiemelt idegi, pszichikai és fizikai terhelésnek vannak kitéve. Ezek mellett, ha szükséges, az élet kioltására is alkalmas fegyvereiket is használni kell. Ezt pedig csak megfelelően felkészített, cselekvésükben káros anyaggal nem befolyásolt, döntésképes emberekkel lehet – hangsúlyozta az alakulat parancsnokhelyettese, Lakatos István. Az ezredes hozzátette, hogy a dandár katonái már bizonyítottak fegyverrel a kezükben a különböző külföldi missziókban, hazai fegyveres készenléti szolgálatokban, fegyver nélkül a ma már szinte évente – esetenként többször – visszatérő árvízvédelmi feladatokban.
– Minden alkalommal drogmentesen végezték feladataikat a katonák. Akik ma is harcolnak, de sporttal a kábítószer ellen, az egészséges életmód mellett kiállva – mondta Lakatos ezredes.
A drogprevenciós sportnapon kispályás labdarúgás, fekvenyomás, asztalitenisz, sakk, gránát célba dobás, légpuska, illetve paint- ball-lövészet közül válogathattak a katonák. Aki akart, részt vehetett amatőr horgászversenyen, vagy harci túrázhatott a Bakonyban, vagy fegyveres váltófutásban bizonyíthatta képességét. A szobasportok közül lehetett választani a sakkot vagy az ultibajnokságot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíj a külföldön tanulóknak

Külföldön tanulók és kutatók kaptak ösztöndíjat tegnap a megyeházán. A 2.800.000 forint alapítói… Tovább olvasom