Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Katonakönyvek a könyvtárnak

A győri 12. légvédelmi rakétadandár könyvtárából több mint 30 ezer kötetet adott át a megyei könyvtárnak.
A győri 12. légvédelmi rakétadandár könyvtárából több mint 30 ezer kötetet adott át a megyei könyvtárnak a honvédség tegnap délután. A könyvek egy részét a könyvtárbusz beindítására fordítják, de a kistelepülésekre is jut belőlük.

A rendszerváltozás elején mintegy húszezer könyv volt a 12. légvédelmi rakétadandár könyvtárában. A haderőreform során végrehajtott átszervezésekhez kötődően a dandárhoz kerültek a megszűnt alakulatok könyvtárainak anyagai. Így tavaly december végére több mint 50 ezerre nőtt a kötetek száma.

Ebből a könyvállományból adott át tegnap több mint 30 ezer darabot a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtárnak a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikai főosztályának vezetője, Erdélyi Lajos dandártábornok és Varga László dandártábornok, a 12. légvédelmi rakétadandár parancsnoka. A könyveket Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke és a megyei könyvtár vezetője, Horváth József vette át.
A kapott kötetek jelentős részét a könyvtárbusz beindítására szeretné fordítani a megyei könyvtár. Amiből több példány van, azokat az ötven kistelepülésre kiterjedő ellátórendszer tudja jól hasznosítani a kistelepülési könyvtárakban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változik a családi pótlék szabálylai

Januártól a babakötvény mellett számos, a családtámogatási rendszert érintő változás lépett életbe. Tovább olvasom