Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 2°C

Kávés muffin

A friss kávé zamatát az illatosra pirított dió teszi teljessé Stahl Judit új muffinreceptjében.

Hozzávalók:

15 deka vaj
15 deka cukor
2 tojás
1,5 – 2 evőkanál neszkávé (+ ízlés szerint)
2 evőkanál tej (+ ízlés szerint)
10 deka liszt
1 teáskanál sütőpor
5 deka dió

Elkészítés:

A puha vajat robotgéppel krémesre keverjük a cukorral. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat és ezeket is alaposan elkeverjük. A neszkávét feloldjuk a meleg tejben, majd hozzákeverjük a tojásos-cukros vajhoz. Végül az előkészület utolsó fázisaként összekeverjük a lisztet a sütőporral és az előzőleg illatosra pirított, majd finomra őrölt dióval.
Aztán a diós-sütőporos lisztet fakanállal belekeverjük a kávés masszába, és ha még valaki ízlése szerint szeretné, kóstolás után tehet bele még egy kevés – a már előzőekben leírt módon elkészített – kávéeszenciát.
A kész tésztát kapszlival bélelt muffintepsibe tesszük és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fapados cégek drágállják az új Ferihegy 1-es árakat

A Budapest Airport cáfolja, hogy a megújuló Ferihegy 1-es szolgáltatásaihoz képest magas áron… Tovább olvasom