Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

KDNP: a kormány intézkedései segítik a fiatalokat a családalapításban

Ezt a célt szolgálta a gyes három évre történő visszaállítása, a családi adókedvezmény bevezetése és kiterjesztése.
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a jelenlegi kormányzat intézkedései segítik a fiatalokat, hogy merjenek családot alapítani, gyermeket vállalni.

A kisebbik kormánypárt ezt a szocialista Bangóné Borbély Ildikó szerdai sajtótájékoztatójára reagálva közölte az MTI-vel. Az MSZP szerint az Orbán-kormány impotens gazdaság-, oktatás- és családpolitikája vezet a fiatalok tömeges külföldre vándorlásához és a születésszám csökkenéséhez. Bangóné Borbély Ildikó, a szocialista párt elnökségi tagja úgy fogalmazott: "Orbán Viktor kormányának lelkén szárad minden meg nem született gyermek".

A KDNP reagálásában kiemelte: ezek a kijelentések "a szocialista színekben tündöklő" Bangóné Borbély Ildikó politikai beszámíthatóságának végét jelentenék egy normálisan működő demokratikus pártban, és tételesen sem igazak az MSZP politikusának állításai.

"A KDNP, a családok pártja szerint a jelenlegi kormányzat intézkedései segítik a fiatalokat, hogy merjenek családot alapítani, gyermekeket vállalni. Ezt a célt szolgálta a gyes három évre történő visszaállítása, a családi adókedvezmény bevezetése és kiterjesztése, valamint több megvalósult, illetve a közeljövőben megvalósuló intézkedés" - sorolták, hozzátéve: ezen lépések már most mérhető eredménnyel járnak, de valódi pozitív hatásuk hosszútávon lesz igazán érzékelhető.

Kiemelték: sem Bajnai, sem Gyurcsány nem helyezett különös hangsúlyt a kiszámítható családpolitikára, inkább a bankok, a multik kedvében igyekeztek járni, s ezen elhibázott gazdaságpolitikájukkal is a bérből és fizetésből élő családok életét nehezítették.

Olvasóink írták

  • 1. pachakuti 2013. szeptember 18. 21:01
    „"a kormány intézkedései segítik a fiatalokat a családalapításban" - de legjobban segítik a <moderálva>”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendben találta a gyermekírószereket a fogyasztóvédelem

A vizsgált 400 gyermekírószer közül csupán egy tartalmazott egészségkárosító anyagot. Tovább olvasom