Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

KDNP: a kormányzat nem adóztatja meg a nyugdíjakat

A KDNP közleményében rémhíreknek nevezte azokat a félelmeket, hogy a kormányzat megadóztatná a nyugdíjakat.
Rémhírkeltésnek nevezte a KDNP az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azokat az ellenzéki félelmeket, hogy a kormányzat megadóztatná a nyugdíjakat, vagy a százezer forint fölötti nyugdíjakat 20 százalékkal csökkentené.

"Ez a politikai blöff ismét megdőlt, hiszen a kormányzat a pénteki napon benyújtotta azt a törvényjavaslatát, amely nem hogy lefaragna a szépkorúak pénzéből, de éppen a szocialistáktól szellemiségben nem túl messze álló Horn Gyula kormányzása alatt elfogadott 1997. évi LXXXI. törvény azon passzusát törli, miszerint 2013-tól be kell vezetni a nyugdíjak megadóztatását" - tartalmazza a KDNP közleménye.

Leszögezték: a nyugdíj-megállapítás szabályai változatlanok maradnak, a nyugdíjak továbbra is személyijövedelemadó-mentesek, és azok értékének megőrzését továbbra is kiemelt fontosságúnak tartják a kormánypártok.

Olvasóink írták

 • 3. Ellenzéki 2012. június 03. 09:53
  „Azért sem igaz a KDNP állítása mert ez év elején az OECD javasolta a nyugdíjak magyarországi adóztatását!
  Mint tudjuk, az ilyen utasítások az Orbán kormány számára parancs!”
 • 2. Ellenzéki 2012. június 03. 09:50
  „A helyzet az, hogy a KDNP hazudik, nem mond igazat, félrevezeti a magyar népet, ami nagyon de nagyon nem szép dolog egy magát kereszténynek tartó párttól!
  A nyugdíjak a 2007 évben meghozott törvény alapján 2013 január elsejétől adózni fog!
  Mondjon is bármit a KDNP!
  Annak idején az MSZP - SZDSZ kormány és a mögötte álló parlamenti többség úgy döntött, hogy 2013 évtől kezdve a nyugdíjak után is adót kell fizetni, a folyósított összeg nagyságától függetlenül!
  A mostani kormány - mondjon is bármit a KDNP - és a mögötte álló parlamenti többség nem fogja ezt megszüntetni!
  Annál is inkább nem mert most is - igaz, trükkösen - adóztatják a nyugdíj mellett dolgozó nyugdíjasok nyugdíját, pedig, hogy megígérték, hogy ezt (is) megszüntetik!!
  Annál is inkább nem, mert az adók kivetése és esetleges megszüntetése a pénz szívó Matolcsy hatásköre, orbáni "áldással", amibe senki más nem szólhat bele, se Semjén se senki, csak az Orbán!
  Pillanatnyilag ebben az országban ott tartunk, hogy adóztatni, adóztatni, adóztatni, a népet és a vállalkozásokat elnyomorítani, ez az Orbán - Matolcsy ország "fellendítő" politika!
  KDNP politikusok!
  Csak az igazat!
  A maguk esetében is igazzá kezd válni, hogy lassan az sem lesz igaz amit kérdeznek!”
 • 1. x 2012. június 02. 18:28
  „http://circa.europa.eu/irc/opoce/fact_sheets/info/data/policies/tax/article_7321_hu.htm

  A nyugdíjak adóztatása

  1997 júniusában a Bizottság konzultációs céllal ,,zöld" könyvet tett közzé ,,Kiegészítő nyugdíjak az egységes piacon" címmel (D-G XV). A konzultáció eredményeiről szóló jelentés (,,Jelentés a nyugdíjakról szóló zöld könyvről", COM(1999) 134) megállapítja, hogy ,,az ágazat és a pénzügyi szektor az adótorzulásokban látja a kiegészítő nyugdíjak valódi, egységes piaca létrehozásának legfőbb akadályát". Ennek megfelelően a Bizottság közleményt tett közzé ,,A foglalkoztatói nyugdíjak határokon átnyúló biztosítása előtti adóakadályok megszüntetése" címmel (COM(2001) 214).

  A nyugdíjak adóztatásának rendszerei a következőkeppen csoportosíthatók:

  - adóztatott, adómentes, adómentes (TEE), ahol a hozzájárulásokat az adózott jövedelemből kell fizetni, de elviekben sem a befektetési hozam, sem pedig az ellátások nem adókötelesek. Csak Németország és Luxembourg tartozik ebbe a kategóriába;

  - adómentes, adóztatott, adóztatott (ETT), ahol a hozzájárulások az adózatlan jövedelemből fizethetők, de ahol mind a befektetési hozam, mind pedig az ellátások adókötelesek. Dánia, Olaszország és Svédország tartozik ebbe a kategóriába;

  - adómentes, adómentes, adóztatott (EET), ahol sem a hozzájárulások, sem pedig a befektetési hozam nem adóköteles, viszont az ellátások adókötelesek. Az összes többi tagállam ebbe a kategóriába tartozik.

  A Bizottság a ,,tagállamok nyugdíj-adóztatási rendszereinek összehangolását az ,,adómentes, adómentes, adóztatott elv" alapján" tartja kívánatosnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentőszolgálat: javul a betegszállítás irányítási rendszere

Egyre hatékonyabban működik a betegszállítás-irányítás rendszere - közölte Győrfi Pál, az Országos… Tovább olvasom