Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

KDNP: a szocialisták hívják vissza Göncz Kingát!

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Göncz Kinga szocialista EP-képviselő visszahívását követeli, a kisebbik kormánypárt szerint ugyanis a volt külügyminiszter méltatlanná vált a magyar választók képviseletére.
A KDNP hétfői közleményében azt írta, hogy a szocialista politikus "hazaáruló kijelentésével" méltatlanná vált Magyarország képviseletére.

Az állásfoglalásban a követelés alátámasztásául idézik Göncz Kingának azt az egyik internetes hírportálon megjelent nyilatkozatát, miszerint "iszonyú rossz" országunk polgáraként jelen lennie Brüsszelben, "szeretne végre egy nagyon unalmas országot képviselni az EP-ben, amilyen például Luxemburg."

A kormánypárt felháborítónak tartja, hogy egy ország európai képviselője, saját hazájával kapcsolatban ilyen szégyenletes kijelentést tesz. Nem gondoljuk, hogy - az általa egyébiránt unalmasnak vélt - Luxemburgnak szüksége lenne egy ilyen minősíthetetlen magatartást tanúsító, hazáját becsmérlő politikusra - fogalmaztak.

A KDNP felszólítja a Magyar Szocialista Pártot, hogy "haladéktalanul hívja vissza Göncz Kingát, aki - mint nyilatkozta - egyébként is iszonyúan rosszul érzi magát Brüsszelben."

Hozzátették, ahogyan az utóbbi egy hét Európában megmutatta, Magyarország sikeres és izgalmas ország, amelynek képviselete minden hazaszerető magyart büszkeséggel töltene el. "Se a magyar, se a luxemburgi, se más országok állampolgárait ne sértse meg Göncz Kinga rosszulléte, és javasoljuk, hogy ne a magyar adófizetők pénzéből rombolja egészségét" - zárul az állásfoglalás.

Olvasóink írták

 • 4. DMagóg 2012. január 24. 12:03
  „A döntési folyamatok mennyiben demokratikusabbak, mint az átkosban voltak?
  Ja, akkor 3/3-ad volt, most meg 2/3-ad van. A módszerek ugyanazok, csak a látszat másabb egy kicsit.
  Szégyenkeznék én is.
  Nem, nem az MSzPt sírom vissza, a demokráciának álcázott maszatolás helyett még némi diktatórikus fellépés is megbocsátható. Talán még a törekvés is dícséretes, csak az eredményesség erősen kétséges!
  Nem látok okot arra, hogy melldöngető magyarnak kellene lennem. Büszke, ám mégis egy elkeseredett magyar vagyok.”
 • 3. kontrapista 2012. január 23. 21:23
  „Göncz Kinga kijelentése : "szeretnék végre egy olyan unalmas országot képviselni az EU-ban, amilyen például Luxemburg" még nincs lezárva, jön a luxemburgi irgum-burgum, majd a blama és csak utánna a nagy bukta.”
 • 2. igazságkereső 2012. január 23. 20:00
  „Ha iszonyú rossz volt Göncz Kingának akkor azonnal jöjjön haza,de végleg, ne járassa le országunkat!!”
 • 1. Robinho 2012. január 23. 19:15
  „"Magyarország sikeres és izgalmas ország". Hát ja!!! A megélhetési KDNP-nek igaza van, valóban izgalmas, abban a tekintetben, hogy vajon túléljük-e vagy sem a Viktatúrát!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Costa Concordiáról eltűnt nő ˝halott anyja˝ tett bejelentést a külügynél

Az olaszországi óceánjáró balesetében eltűnt nő anyjaként tett bejelentést a Külügyminisztériumnál… Tovább olvasom