Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

KDNP: az abortusz emberi élet kioltása

A kisebbik kormánypárt szerint az abortusztabletta bevezetése körül kialakult vitát orvosszakmai alapon kell megítélni.
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) az élet pártján áll, és azt vallja, hogy az abortusz emberi élet kioltása - ezt a kisebbik kormánypárt közölte szerdán, kiemelve: az abortusztabletta bevezetése körüli vitát orvosszakmai alapon kell megítélni.

Mint írták, a jelenlegi magyar viszonyokat figyelembe véve tudomásul veszik azt a tényt, hogy a társadalom azt a védelmet tudja nyújtani egy kezdődő életnek, amelyet a hatályos magzatvédelmi törvény rögzít.

Hangsúlyozták: visszautasítanak minden olyan vádat, amely azt a látszatot kelti, hogy az élet melletti kiállás - a törvényben rögzített kereteket felrúgva - az abortusz szigorítását jelenti.

A KDNP szerint az abortusztabletta bevezetése körül kialakult vitát orvosszakmai alapon kell megítélni.

A kisebbik kormánypárt minden történelmi egyház nevében tiltakozik az ellen, hogy a DK közleményében "elvakult vallási fundamentalistáknak" nevezte a párt képviselőit, csak azért, mert egy keresztények számára fontos kérdésben meggyőződésüknek hangot adtak.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) burkolt abortuszszigorítást képvisel az abortusztablettával kapcsolatban, amit a DK elfogadhatatlannak tart.

Molnár Csaba, a párt alelnöke szerdán az MTI-nek azt mondta: nem szakmai, hanem politikai az abortusztabletta engedélyezése körüli vita, a szakma ugyanis ezt támogatja és alkalmazhatónak tartja.

"A vallási fundamentalizmusukba belevakult KDNP-s képviselők az egyébként is meglévő szélsőséges abortuszellenességüket csomagolják be abortusztabletta elleni kampányukba" - jelentette ki a képviselő, aki szerint a kereszténydemokratáknak nem az abortusztablettával van elsősorban problémájuk, hanem magát az abortuszt akarják korlátozni vagy tiltani.

Olvasóink írták

 • 4. sved 2012. május 24. 09:00
  „Életemben először teljesen egyetértek Gyurcsány csapatával.”
 • 3. klj-54 2012. május 24. 07:25
  „A KDNP-sek köszönjék meg, hogy anyukájuk nem nyelte le őket!”
 • 2. info 2012. május 23. 22:01
  „1. Queenmargareth 2012.05.23. 18:06 -ezekhez a jó fizetésekhez és nyugdíjakhoz abortusz tabletta sem kell”
 • 1. Queenmargareth 2012. május 23. 18:06
  „Mert Viktor Meg ez a "párt" mit tesz? Emberi életeket olt ki, hosszan, fájdalmasan szívja ki a vért, aszottá válva remegünk,hogy valaki eltemessen.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoffmann: a NAT-ot nagy konszenzus övezi

A tantervet a korszerűség, a modernség és a gyakorlati élettel való összehangolás jellemzi - mondta… Tovább olvasom