Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

KDNP: az MSZP inkább saját emberei mellé állítson őrséget!

A KDNP szerint az MSZP-nek inkább a belső megújulás útjaira- és nem a Kossuth térről kivezető utakra kellene koncentrálnia.
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint amikor az MSZP szoborőrséget "gründol" a Kossuth térre, Károlyi Mihály szobrának megvédésére akkor megint a bukott, majd az MSZP-ből kivált egykori miniszterelnök alkotmánybírósági blokádjának ötletét majmolja, hogy a "kiábrándult tömegek ismét rájuk figyeljenek."

A kisebbik kormánypárt kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az MSZP nem tud és – úgy látszik – nem is akar kilépni Gyurcsány Ferenc árnyékából.

A KDNP szerint az MSZP-nek inkább a belső megújulás útjaira- és nem a Kossuth térről kivezető utakra kellene koncentrálnia, s a mély erkölcsi válságból legalább szalonképes állapotba lenne kívánatos felküzdeni politikai formációját. "Az MSZP ne árnyakkal hadakozzon, hanem álljon ki hazája és választói érdekei mellett" - zárul a kommüniké.

Az MSZP hétfőn jelentette be, hogy "őrséget" állított a budapesti Kossuth térre, hogy így tiltakozzon a Károlyi Mihály-szobor eltávolítása ellen.

Molnár Zsolt, az ellenzéki párt budapesti szervezetének elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: a következő két hétben szoborőrség áll a Kossuth tér északi parkolójának kapujában, ahol napközben kerületi és országgyűlési képviselők, aktivisták, szimpatizánsok állnak majd. Szavai szerint Károlyi Mihály sokat tett az újkori magyar demokráciáért, a munkavállalói jogokért, köztársasági elnöksége idején vezették be a demokratikus választási törvényt, a sajtó- és gyülekezési szabadságot, s elutasította a trianoni békeszerződés.

Jelezte: elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány egy "presztízsberuházás kapcsán szembemenjen ezekkel az értékekkel".

Olvasóink írták

  • 1. Együgyű 2012. március 20. 12:09
    „,,KDNP: az MSZP inkább saját emberei mellé állítson őrséget!"
    Inkább én így fogalmaznám meg.
    Minden jelenlegi párt és csoport valamint politikus mellé őrséget kellene állítani a veszélyes viszonyokra való tekintettel és a tekintély megőrzése céljából közpénzen. A politikai pártoknak már nem elég a kiváltságaik! Több kell a nemzet vezéreinek! Így újabb munkahelyek is létesülnének!
    OFF.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

59 forintos benzinnél sztrájk, 500-nál beletörődés?

2002-ben 200 forintot, 2009-ben 300 forintot, 2011-ben 400 forintot kértek egy liter 95-ösért. Tovább olvasom