Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

KDNP: működik a jogállam

Működik a jogállam, ezt bizonyítják az Alkotmánybíróság (Ab) hétfői határozatai - mondta Harrach Péter az MTI-nek annak kapcsán, hogy az Ab megsemmisítette a büntetőeljárási törvény több rendelkezését és a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló, júliusban megszavazott törvényt, továbbá alkotmányellenesnek ítélte a médiaszabályozás egyes passzusait.
A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője kiemelte: az egyházügyi törvény zárószavazása körüli jogalkotási szabálytalanságokat ki kell javítani. Ugyanakkor megjegyezte, ezen hibák az eredeti, a KDNP és az egyházügyi államtitkárság által kidolgozott törvényjavaslattal elkerülhetőek lettek volna.

A büntetőeljárási törvényben kifogásolt intézkedések elsődleges célja az ítélkezés felgyorsítása volt, amely a polgárok jogos igénye - hangsúlyozta, példaként a Fővárosi Bíróság túlterheltségét említve.

A médiatörvényről szólva kiemelte: az megteremti a szabad véleménynyilvánítás lehetőségét, ami szerinte a jelenlegi helyzetben meg is valósul. A kormány kompromisszumkészségét bizonyítja, hogy az uniós ajánlásokat beépítette a jogszabályba - tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 2. Együgyű 2011. december 19. 18:29
    „Hol működik a jogállam? A parlamentünkben nem a 2/3-os szavazó gépezet működik jól és kérlelhetetlenül?”
  • 1. santaclaus29 2011. december 19. 16:43
    „huha....a K-s rövidítés másként kéne megfogalmazni....mert a másfél év tőrténéseit ismerve...hát.....hohohohohohohohohohoho”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felrobbant egy pálinkafőző, meghalt egy ember

Egy ember meghalt, amikor egy pálinkafőző-eszköz felrobbant egy családi ház melléképületében Tiszaföldváron. Tovább olvasom