Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

KDNP: Nem volt hozadéka a szlovák-magyar találkozónak

Mélyponton vannak a szlovák-magyar kapcsolatok, a szombati kormányfői találkozónak pedig semmi hozadéka nem volt - mondta Halász Zsuzsa, a KDNP szóvivője. Semmiféle közös nyilatkozat vagy találkozó nem tud segíteni, amíg Gyurcsány Ferenc nem kap bizonyítékot a dunaszerdahelyi meccsen történtekkel kapcsolatban - tette hozzá.
Halász Zsuzsa szerint Gyurcsány Ferencnek nemzetközi fórumokon is a magyarok igazát kellett volna keresnie, ő azonban nem tett meg ezért mindent. A szóvivő szerint azt is kérnie kellett volna, hogy a Szocialista Internacionálé tagjai együtt ítéljék el a történteket.

Robert Fico szlovák és Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök szombaton Révkomáromban találkozott, az utóbbi időben több konfliktus miatt is elmérgesedett magyar-szlovák viszony javítása érdekében. A két politikus közös nyilatkozatot fogadott el a többi között a kisebbségvédelem és az oktatás témakörében.

A Fidesz a találkozót értékelve azt közölte: sajnálja, hogy a Magyarország számára fontos kérdések kimaradtak Gyurcsány Ferenc és Robert Fico közös nyilatkozatából. Az SZDSZ szerint sem született kézzelfogható eredmény, a két kormányfő közös nyilatkozata megragadt az általánosságok szintjén, konkrétumot nem tartalmaz. Az MDF óvatosan bizakodó a találkozó után, de aggosztónak tartja, hogy a szlovák kormányfőben nincs meg az önkritika a szélsőségeket illetően.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tömeges megbetegedés egy szombathelyi iskolában

Két gyermeket ápolnak szalmonella-fertőzéssel a szombathelyi Markusovszky Kórház fertőző osztályán,… Tovább olvasom