Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

KDNP: provokáció a melegfelvonulás

A kereszténydemokraták azt sem tartják helyesnek, ha egyes személyek, vagy csoportok fizikai erőszakkal akarják nemtetszésüket kifejezni.
A Kereszténydemokrata Néppárt tiltakozik a szombatra tervezett budapesti melegfelvonulás ellen, a demonstrációt provokációnak tartják - közölte Halász Zsuzsa, a párt szóvivője hétfőn az MTI-vel.

A KDNP szerint kétséges, hogy a melegek – az előző évek tapasztalataiból kiindulva – a jogaik védelmében vonulnának fel, mert ha így tennének, nem sértenék a közerkölcsöt és tekintetbe vennék a kiskorúak védelmének alkotmányos jogát - írta közleményében a szóvivő.

Hozzátette: felmerül a kérdés, az idén milyen megbotránkoztató performansszal készülnek a felvonulók, ("mint történt az korábban a feszület és a biblia meggyalázásával"), amiért a felvonulási útvonalat környező utcákat is le kell zárni.

A kereszténydemokraták azt sem tartják helyesnek, ha egyes személyek, vagy csoportok fizikai erőszakkal akarják nemtetszésüket kifejezni. A társadalom többségének fentiekkel kapcsolatos jogos érzékenységét ismerve a rendőrség felelőssége az, hogy a szombati eseményen inzultus ne történjen - tolmácsolta pártja álláspontját Halász Zsuzsa.

Ékes Ilona fideszes országgyűlési képviselő több civil szervezet nevében pénteken a rendezvény betiltását kérte. A fővárosi rendőrfőkapitányhoz, Tóth Gáborhoz intézett levelében azt írta: a melegfelvonulás alkalmas arra, hogy félelmet, visszatetszést keltsen az emberekben, és veszélyezteti a kiskorúak fejlődését. A Fidesz közleménye szerint Ékes Ilona magánemberként magánvéleményét mondta el.

Olvasóink írták

 • 11. Power 2009. szeptember 04. 18:25
  „Miért nem Gusztos Péter, vagy a Demszk- palotában büszkélkednek egymással? Ott nem zavarnának senkit a gusztustalanságaikkal.”
 • 10. sőndör 2009. szeptember 01. 11:11
  „flexi, a dilgozókat is be kell szüntetni mert provokálják napi szinten a többségi munkanélküliséget, méghozzá halmazatilag: reggel melóbamenet, délután melóból menet, estefelé pedig a plázákban költekezve stb !! :))”
 • 9. Cat 2009. szeptember 01. 01:12
  „"Gusztustlan,hogy gyerekek előtt nyalják,falják egymás,s mit szólnak a gyerekek."

  Lásd Budapest parádé. Ja, ha heterókurvák vonaglanak az utcán, az nem baj?

  "Nálunk is van közeli hozzátartozó a családban ahol a nő összeköltözött a másikkal.A birónő az elváláskor azt kérte a férjtől vigyen tanút,hogy mit müvelnek az ágyban,!"

  Azért van egy olyan gyanúm, hogy a kedves férj is szívesen néz leszbipornót.”
 • 8. lidocain 2009. augusztus 31. 20:58
  „a fidesz ezzel a kijelentésével magát minősiti. emlékezni kellene ezekre a dolgokra az áprilisi választásokon!”
 • 7. flexsnake 2009. augusztus 31. 20:24
  „minden vasárnap provokáció a mise és a húsvéti körmenet is provokáció a nem keresztény lakosság számára. Az ateisták vannak többen. Dobáljuk meg a papokat! :D A kdnp párt? nem emlékszem rájuk :D”
 • 6. egal 2009. augusztus 31. 19:13
  „...és a pedofil igehirdetőkről nem is szólva....”
 • 5. petrov 2009. augusztus 31. 19:08
  „A homoszexualitás nem kezelhető, mert nem betegség. A nemi érdeklődés (identitás) korai pubertástól kezdve rögzült állapota.
  http://www.noilapozo.hu/20090831/a_homoszexualitas_megvaltoztatasara_tett_kiserletek_tortenete_es_eredmenytelensege”
 • 4. babocska 2009. augusztus 31. 18:01
  „Régen is volt meleg ebben a városban a 6o-s években a Kossuth Lajos sgt-n lakó Klo........Mindenki tudta,még könyvben is szerepelt.Titokban csinálták,nem vitték ki az utcára,s nem hirdették.Az egész kormány lassan a homokosok gyülekezete,kezeltesék magukat ezt a ferde hajlamot.Haladni kell a nyugat felé ezt hirdetik,a fizetésekkel,és a nyugdijakkal is igy haladnának már.Gusztustlan,hogy gyerekek előtt nyalják,falják egymás,s mit szólnak a gyerekek.Nálunk is van közeli hozzátartozó a családban ahol a nő összeköltözött a másikkal.A birónő az elváláskor azt kérte a férjtől vigyen tanút,hogy mit müvelnek az ágyban,! Gusztustalan,de a gyerekeket az apának itélte.Remélem ilyen esetben nem azt gondolják,hogy legyen minta,hogy ilyen ferdének kell lenni majd.”
 • 3. Írástudatlan-Tdi. 2009. augusztus 31. 16:58
  „Persze hogy kiemelt figyelemmel kísérik a melegek felvonulását hiszen az SZDSZ.és az MSZP.is televan ferdehajlamú melegekkel. Ilyenekből áll nálunk az úgynevezett kórmány.Szégyen!”
 • 2. petrov 2009. augusztus 31. 16:47
  „Teljesen mindegy hogy vonulnak-e vagy sem a melegek, vagy milyen performanszot készítenek, egy keresztény párt számára a PUSZTA LÉTEZÉSÜK BOTRÁNY.
  Mert hát hogy lehet hogy ha Isten férfinak és nőnek teremtette az embert, mégis vannak buzik. Ja. És a feketéket, sárgákat, rézbőrűeket ki teremtette? No meg a balkezesekről sem ír a Szentírás.”
 • 1. IVY 2009. augusztus 31. 14:23
  „Persze és ez már csak így is marad....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a vonatokat dobáló gyerekeket

A megdobált vonatokon néhány ablak betört, s csak a szerencsének volt köszönhető, hogy az utasok… Tovább olvasom