Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Kecskesajtos-zöldfűszeres felfújt

Hozzávalók 4 személyre:

10 dkg puha kecskesajt

1 csokor snidling

1 csokor kapor

1 csokor petrezselyem

3 tojás

1 csipet őrölt kömény

1 evőkanál vaj a formák kikenéséhez

A salátához:

2 paradicsom

1 kígyóuborka

1 csomag retek

2 evőkanál borecet

3 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál vágott petrezselyem

Előkészítés: A puha kecskesajtot villával áttörjük. A zöldfűszereket megmossuk, leszárítjuk, és apróra összevágjuk. A saláta hozzávalóit megmossuk, a paradicsomot szeletekre, az uborkát és a retket vékony karikákra vágjuk.

Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2 fokozat) előmelegítjük. Kis, kerek formákat (csészéket) kikenünk vajjal. A tojásokat kettéválasztjuk. Az áttört sajthoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük, beletesszük a zöldfűszereket, és összekeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és ezt is óvatosan a masszába forgatjuk. A masszát a formákba szétosztjuk, a formákat forró vízzel félig töltött tepsibe sorakoztatjuk, és a sütőben kb. 12-15 percig sütjük. Összeforgatjuk a saláta hozzávalóit. Az öntethez az ecetet simára keverjük az olajjal, a petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, majd a salátára folyatjuk. A felfújtat kiborítjuk a formából, és a salátával együtt tálaljuk.


Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 335 kcal

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyes terek

A magánszférának éppen leglényegibb vetületével, a személyes térrel foglalkozom jelen dolgozatomban.… Tovább olvasom