Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Kedden tartja tizennegyedik évértékelőjét Orbán Viktor

Kedden mondja el tizennegyedik évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Millenárison.
A kormányfő ismét a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére tartja meg hagyományos beszédét.

A Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. A politikus először akkori kormánya első évéről tartott értékelést 1999. február 4-én a Vigadóban, ahol történelmi jelentőségűnek nevezte, hogy Magyarország belép a NATO-ba, és csökkenő államadósságot, egy számjegyű inflációt, gazdasági növekedést jósolt. Hagyományteremtő beszédében, amelyet a Magyar Televízió egyenes adásban közvetített, bírálta a Horn-kormányt és a Bokros-csomagot.

A következő évben, 2000-ben hangzott el Orbán Viktor országértékelő beszédeinek egyik legismertebb mondata: a "három szoba, három gyerek, négy kerék".

Tíz évvel később, 2010 februárjában, a választások előtt néhány héttel - a Millenárison - a Fidesz elnöke évértékelő beszédében közölte, hogy ő és pártja készen áll a nemzeti ügyek kormányának vezetésére, amelynek alapját a munka, az otthon, a család, az egészség és a rend értéke jelenti. A legfontosabb nemzeti ügynek a gazdaság talpra állítását nevezte meg. 2010-ben a Facebook közösségi portálra a pártelnök kérésére több száz javaslat érkezett a "rajongóktól" az országértékeléssel kapcsolatban.

Tavalyi beszédében - ugyancsak a Millenárison - Orbán Viktor 2011-et a megújulás, 2012-t az elrugaszkodás, 2013-at az emelkedés, 2014-et pedig a gyarapodás évének nevezte. Szólt az - akkor még készülő - új alkotmányról is, közölve: az új alaptörvény lezárja a múltat. Ahogyan 2010-ben, tavaly is várt javaslatokat beszédéhez a kormányfő a Facebookon. Felhívására több mint 2.700 hozzászólás érkezett.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. studyfy 2012. február 07. 15:06
  „PálfiPéter, te mint mértéktartó és tájékozott egyéniség mondod, hogy a narancsosok vannak pár millióan. Emlékeztetni szeretnélek, hogy a 2010-es választáson a 8 millió szavazásra jogosultból elment fele szavazni, azaz 4 millió. Ennek fele szavazott a Fideszre, tehát a csúcson volt a FIDESZ tábor kb. két millió. Azóta ez rendesen megfogyatkozott, sokak szerint megfeleződött, de erről hivatalos felmérés nincs. A felmérések szerint most a szavazásra jogosultak 80 %-a nem tudja kire szavazzon - azaz 6,5 millió személy. Másfél millió aki biztos párt választó. Azaz a pár millió fideszes = kb. szűk 1 millió. A szavazásra jogosultak ötöde. Ennyit a tényekről. Nem vagyok szoci fan. Csak azt próbáltam bemutatni, hogy el lehetett volna kerülni a MALÉV csődöt. Most Rogán azt nyilatkozza, hogy 3-4 hónap múlva újra indulhat a MALÉV. Miért nem tették ezt meg egy évvel hamarább, hasonló feltételek voltak akkor is (gondolok az orosz érdekeltségre). Tudod hány milliárd repül ki az ablakon? Most már nyalunk Európának -olvasd Lázárt -, az elmúlt félévben szidtuk Európát a németekkel együtt, szintén kirepült pár milliárd! Ennyire gazdagok vagyunk? Én a máról beszélek és szeretném ha jól mennének a dolgok hazámban! Mindegy kicsinálja a Fidesz vagy mások, de Gyurcsány vagy Matolcsy szintű vezetőkkel sehova se jutunk. Ezt próbáld felfogni kisebb egoval, mielőtt leszólsz másokat.”
 • 57. JABBA 2012. február 07. 14:54
  „Kedves emeszpés és fideszes társak! Nem azt kellene csinálni egy NORMÁLIS kormánynak, hogy a megfelelő posztokra megfelelő tudású embereket tenni. Pl. ez a Csongrád megyei új díszpolág ez aTom(p)ika is nagy szégyen nekünk, hogy a twitteren ilyeneket íroga. Ha én lennék a főnöke, akkor azonnal felfüggeszteném és visszarendelnél az EP-ből. A jelenlegi kormánynak vannak jó és rossz döntései, ugyanúgy, mint a riválisénak az MSZP-nek. Szerintem nem kellett volna ennyire kapkodnia a kormánynak és ennyi törvényt hoznia. Egy kicsit ésszel kellene csinálni ezt a kormányozást. Ha meg nem tudják csinálni, akkor váltani kell. Egy munkahelyen ha valaki nem tudja a rábízott munkát elvégezni, akkor annak felmondanak, jobb esetben más posztot adnak neki. De sajnos a kormánynak nincs főnöke (vagyis van, de elégé megkötik a kezüket), akik távozásra kötelezné őket.”
 • 56. JABBA 2012. február 07. 14:26
  „Ideje lenne már lecserélni....”
 • 55. PálfiPéter 2012. február 07. 13:22
  „54. zoolii 2012.02.07. 11:57

  Még mindig az a véleményem, mint az előbb.
  Képzeld, vagyunk pár millióan, akiknek nem a legjobb, de legalább hittel tudunk a jövőbe nézni, amelyet 2002-2010 között nem tudtunk megtenni.
  Igen, nekünk is nehéz, néha nagyon-nagyon nehéz. De véleményem szerint (és biztosan vannak ezzel még páran így- jópáran!), nem a mostani kormány tevékenysége vezetett idáig. Mint már írtam, nulláról kellett az ország újraépítését elkezdeni. És nem a Fidesz-Kdnp juttatta nullára az országot.
  És úgy gondolom neked kellene először reálisan értékelni saját magadat! (szólhatsz az állítólag pár millió társadnak is...)”
 • 54. papika56 2012. február 07. 12:21
  „T. 47. lukrecia !
  HA hozzászólsz a témához : min. írj helyesen ! ékezettel MERT ZAVARÓ a SZÖVEGED !!!!!!! De a csőlátásod is !!!!!”
 • 53. zoolii 2012. február 07. 11:57
  „52. PálfiPéter 2012.02.07. 09:37
  48. zoolii 2012.02.07. 09:00

  Látod, az ilyen megnyilvánulások miatt gondolom azt, hogy ti igen nagy tudású, haladó szellemiségű gondolkodók vagytok.

  Nem, kedves PálfiPéter, nem talált. Egész egyszerűen vagyunk pár millióan, akiknek ennek a kormánymak hála, nagyon nem jó! És viktorodnak előőb saját magát kellene reálisan értékelni, és nem az országot! Csak sajnos ő nem képes erre.”
 • 52. tuskóhopkins 2012. február 07. 09:46
  „52. PálfiPéter:"...meglátásom szerint jobban képviseli nemzeti érdekeinket, mint az előző kormányok."
  Csak nem? Hogy ezt eddig nem vettük észre... Kíváncsi lennék a tényekre.”
 • 51. PálfiPéter 2012. február 07. 09:37
  „48. zoolii 2012.02.07. 09:00

  Látod, az ilyen megnyilvánulások miatt gondolom azt, hogy ti igen nagy tudású, haladó szellemiségű gondolkodók vagytok.
  Soha nem tartottam Orbánt a főnökömnek. Az ország miniszterelnöke, aki meglátásom szerint jobban képviseli nemzeti érdekeinket, mint az előző kormányok.
  És a te megszólalásodból is látszik mennyire tájékozott vagy. Javaslom egyél több narancsot, mert egészséges, és ebben a hidegben nagy szükség van a vitaminokra :-)”
 • 50. Együgyű 2012. február 07. 09:16
  „A tárgyilagossághoz tartozik, hogy ez a Keresztyénnyi, I. Szent Istváni, DEMOKRATIKUS, Magyarországot már 2o. éve rombolja mindenki kénye kedve szerint. Csak a hatalmon levők (pillanatnyilag aktuális politikai pártok) közül valamelyik jobban, valamelyik nem. Nos kinek jó kinek nem!
  OFF”
 • 49. zoolii 2012. február 07. 09:10
  „47. lukrecia
  Akkor most kurva jó nekünk! Igaz?”
 • 48. zoolii 2012. február 07. 09:01
  „45. booo
  Mért? Eddig nem tudtad?”
 • 47. zoolii 2012. február 07. 09:00
  „Nem baj PálfiPéter, majd most a főnököd megmondja nekünk a frankót! A boldogságtól kipirosodott arccal, az izgatott örömtől remegő kezekkel, a forradalmi hevülettől átszellemült tekintettel ülök ma a tv elé, hogy meghalgathassam a mi nagy, és dicső vezérünk újabb nagyívű és korszakokat (sőt az emberiséget!) átívelő nagyformátumú (16:9) ékes megnyilatkozását, hogy áldaná meg az Isten!
  Na? Így oké?”
 • 46. lukrecia 2012. február 07. 08:42
  „46 Nalad a pont. Es az Mszp droidok(ha mar ok igy nevezik a Fidesz partiakat) megfeledkedkeznek arrol is hogy a Malev mogott mar nem volt semmi tulajdon. Csak a pore nev volt. A repulogepek mind lizingben voltak, nem veletlenul vittek most vissza irorszagba oket.
  Na es arrol is megfeledkeznek , hogy 20 000 milliard FT allamadossagot annak minden kamatait hagytak hatra a Fideszre. Az IMF hitelek amiket Bajnai vett fel , terhelik leginkabb a kolsegvetest.
  Valoban en is sok mindent maskent csinalnek mint a Fidesz,mert van boven elhibazott lepes is. De addig oruljetek mig igy tesz a Fidesz, mert lenne mas ut is, es sokak szamara az sem lenne kedvezo.
  A 20 000 -t tovabbra is az Mszp es jogelodei , utodai, mellekpartjai loptak el. Talan oket kellene gyalazni inkabb.”
 • 45. PálfiPéter 2012. február 07. 07:49
  „43. studyfy 2012.02.06. 20:59

  Ember! Tájékozódj már, mielőtt badarságokat írsz! Sajnos tényleg sorba jönnek elő az előző kormány által megkötött szerződések jótékony hatásai.
  Nem Orbánék kötöttek úgy szerződést az 5% tulajdonrészt megszerzett orosszal úgy szerződést, hogy az 5%-al teljes vétó joga van. Szerinted így kinek kell a maradék 95%, ha van egy nagyon kis részű tulajdonos, aki mindenbe beleszólhat?
  Ugye veres kartárs is tagadja hogy köze lett volna a malév szerződéseihez, de milyen érdekes, hogy az orosz tulajdonossal való szerződéskötésen minden felvételen ott pózol. Ja, hogy ezt is az Orbánék hamisították!
  Annyira utálom, hogy bennünket fidesz droidnak neveznek, akik mindent vakon elhisznek...
  Ti pedig haladó szellemiségű gondolkodók vagytok.
  Az is milyen érdekes, ahogy újhelyiék most munkát kenyeret táblával vonulgatnak. Szerintetet 2009-ben amikor bezárt a DAM, akkor miért nem tették? Akkor újhelyi miért nem aggódott a munkahelyekért miskolcon?? Miért nem zarándokolt?
  Az pedig egyenesen felháborító, hogy botka szegeden azt nyilatkozza, hogy azért jó nekünk Szegeden, hogy nincs több ezer fős iparunk, mert így nem kell tartani tömeges elbocsátásoktól.
  Ezzel is egyet értetek, igaz?
  áááá, komolyan mondom, hogy olyan jó lenn ha egy kicsit magatokba néznétek. Ti haladó szellemiségű gondolkodók.....
  Igen, vannak a kormánynak elhibázott lépései, de azért túlzás (!) azt állítani, hogy az Orbán kormány tehető felelőssé mindenért. Mintha nem üres kasszát, lerombolt (morálisan, gazdaságilag) országot vettek volna át. Sajnos az egész nemzetet szinte az alapoktól kell felépíteni.”
 • 44. booo 2012. február 06. 21:42
  „A "szakértő" kormányunk bizonyította magas szakértelmét! Mikor a MALÉV becsődöl, abban a pillanatban egy állami céget kellett volna létrehozni, pl MALÉV+ ami átvehette volna a malév gépeket és az utasokat. 2 nap alatt több légitársaság már felosztotta a MALÉV járatait egymás közt, sajnos az új MALÉV alapítás már elszállt!

  Remélem A "szakértő" Viktorunk ezt is értékeli, és mint a ROMÁN kormány, bejelenti lemondását!
  Egy a biztos, jó hideg lesz, legalább kicsit megérzi milyen is az hogy "fázni". Mert az országban rengeteg ember fázik, kis pénzéből nem telik a +20-at biztosító tüzelőanyag mennyiségre. Arról nem is beszélve hogy elvették a gázár támogatást a 2 gyerekesektől. Ha sikerekről fog holnap beszélni, akkor tudom hogy hazudik!”
 • 43. studyfy 2012. február 06. 21:06
  „Most olvasom: "Szerbiának eltökélt szándéka, hogy megmentse a nemzeti légitársaságot, a Jat Airwayst, amelynek átszervezése az elkövetkező négy hónap alatt, azaz a jelenlegi kormány megbízatásának lejártáig be kell, hogy fejeződjön." Ezek szerint négy hónap alatt is meg lehet oldani?”
 • 42. studyfy 2012. február 06. 20:59
  „A Malév egy példa arra, hogy mennyire alkalmas a kormány. A szocik a privatizációt elszúrták. De volt rá közel két év, hogy ezt korrigálják. A két év alatt tárgyaltak a kínaiakkal, arabokkal eredménytelenül. Meg nagy dinom-dánommal átkeresztelték a repteret. Ezenkívül nem tettek semmit. Kirúgták az ezért felelős minisztert, majd kineveztek egy érettségivel rendelkező minisztert, ő majd megoldja. Hát íme az eredmény: volt Malév, nincs Malév.”
 • 41. kukus 2012. február 06. 20:20
  „Tartsa.Nem oszt,nem szoroz.”
 • 40. roxper 2012. február 06. 19:44
  „Mindig is irritáltak az ilyenek (jelzőket inkább nem írnék, mert kifogyhatatlan), akik szerint csak azok magyarok, akik fideszdroidok...
  ÉS pont az ilyen gusztustalan kijelentések miatt állja meg a helyét az, hogy a viktátor képes volt kettészakítani és megosztani az országot a hülye politikája miatt...”
 • 39. Beroesz 2012. február 06. 19:42
  „Most biztosan a munka társadalmáról szövegel majd. A lakosság 50%-ának munka és viszonylag alacsony életszínvonal, 10%-ának adókedvezmény és nemzetközi kapcsolatok, 40%-ának pedig dorgálás és elvonás. Mindez szép szavakba csomagolva.”
58 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felrobbant egy kazán Dunaújvárosban

Felrobbant egy újraindított kazán Dunaújvárosban. A szerelő, egy 40 éves férfi súlyos, életveszélyes… Tovább olvasom