Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Keddre-szerdára várják a Hármas-Körös tetőzését Szarvasnál

Keddre vagy szerdára várják a Hármas-Körös tetőzését Szarvasnál - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vasárnap az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint az elmúlt 24 órában a folyó vízszintje Szarvasnál négy centimétert emelkedett, és elérte a 730 centimétert. A Tisza visszaduzzasztó hatása miatt a vízoszlop magassága várhatóan tovább fog emelkedni és a tetőzési szintje megközelíti a 740-745 centimétert. A város térségében a legmagasabb készültséget nyolc méteres vízállásnál kellene elrendelni.

Az igazgatóság 340 kilométer hosszúságú védvonalaiból már csak 22 kilométeren van érvényben másodfokú, 98 kilométeren pedig elsőfokú készültség. Másodfokon a Hármas-Körösön Szarvasnál, elsőfokon pedig a folyó alsóbb szakaszán Gyomaendrődnél, és a Hortobágy-Berettyón védekeznek.

Békés megyében a belvízzel elöntött területek nagysága 850 hektárral 7.750 hektárra csökkent, amelyből 3.430 hektár a vetés. Az igazgatóság tíz belvízvédelmi szakaszából továbbra is egyben harmadfokon, ha területen másodfokon, míg egyben a legalacsonyabb szinten védekeznek. A 11 szivattyútelep egy nap alatt kétmillió köbméter vizet emelt át a főbefogadó folyókba és csatornákba.

Az önkormányzatok védekezésében nem történt változás szombathoz képest. Kétsoprony község külterületén másodfokon, Kondoroson, Körösladányban és Szarvason elsőfokon védekeznek az elöntések ellen.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődik a korrupt ügyész büntetőpere a FB-n hétfőn

Megkezdődik a vesztegetéssel vádolt egykori ügyész, ügyészségi szóvivő Varga Gergely büntetőpere a… Tovább olvasom