Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Kedvezmény

gyermekes szülőknek

A háromévesnél fiatalabb gyermeket nevelő családokból egy fő ingyenesen utazhat a soproni helyi járatos autóbuszokon – jelentette be tegnap Fodor Tamás, Sopron polgármestere. Elhangzott: jövőre átlagosan 6,2 százalékkal emelkedik a jegyek és a bérletek ára.
Bár a soproni közgyűlés december 21-én tárgyalja és szavaz a közüzemi díjak emeléséről, azonban az már most látszik, hogy a helyi járatos autóbu-

szokon jövőre átlagosan 6,2 százalékkel kell többet fizetnünk. Az önkormányzat a Volán-társaságot igyekszik pluszpénzekkel is segíteni. Ennek értelmében 2007-ben a három új – százharmincmillió forint értékű – autóbusz megvásárláshoz 63 millió forinttal járul hozzá. Emellett a diákok utazási kedvezménye is megmarad, amelyre a város 40 millió forintot fordít. Tovább folytatódik az autóbuszok akadálymentesítése is.
– A következő év elsejétől a kisgyermekes családokat szeretnénk segíteni úgy, hogy mindenhol, ahol háromévesnél fiatalabb gyermeket nevelnek, az egyik szülő vagy törvényes képviselő ingyen utazhat a helyi járatos autóbu-

szokon – jelentette be tegnap a városházán Fodor Tamás polgármester. – Az előre megváltott bérleteket a szociális irodában kell majd leadni. Az árát azt követően utaljuk át. Úgy számolunk, a kedvezmény 1500 családot érint, amelyre a város 45 millió forintot fordít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit jelent önnek a hűség napja?

Tovább olvasom