Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Kedvező bizottsági (kórház)döntés

Folytatás az 1. oldalról.

– A hétfőn benyújtott módosító indítványunkban az szerepelt, hogy az aktív ágyak számát tekintve úgy legyen súlyponti a soproni kórház, hogy a térség ne lássa kárát – mondta el a Kisalföldnek dr. Molnár Ágnes. – Ugyanis a régió öt kiemelt kórháza (Győr, Szombathely, Zalaegerszeg, Nagykanizsa és Sopron) is pályázhat – a garantáltan finanszírozott aktív ágyszáma mellett – a még fennmaradó 589 aktív ágyra, ami azt jelenti, hogy számos kiskórház csak krónikus ellátási feladatokat láthat majd el. Azt szerettük volna elérni, hogy legalább kétszázzal növeljék meg – a krónikus ágyak rovására – az aktív ágyak számát. A bizottság azonban nem ezt a módosító indítványt fogadta el, hanem a kormányét.
Sopron szempontjából ez azonban így is nagy eredmény, de újabb felelősséget ró a kórházra és a város vezetésére, mert bizonyos szakmákban folyamatos ellátást kell biztosítani három műszakban, s ez azt jelenti, hogy több orvosra és szakápolóra lesz szükség. Ugyanakkor a többletfinanszírozásra még nem történt intézkedés.
Firtl Mátyás (Fidesz–KDNP), Sopron országgyűlési képviselője fontosnak tartotta leszögezni, hogy a soproniak és Sopron környékiek érdekében megvalósult összefogás példaértékű volt. Amennyiben a soproni kórház számára a törvénytervezet végszavazásakor is kedvező döntés születik – aminek már reális lehetősége van –, akkor az azt jelenti, hogy a külön-külön és az együtt is befektetett munka nem volt hiábavaló.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták a schengeni övezet kiterjesztését

Az Európai Unió igazságügyi és belügyminiszterei elfogadták a schengeni övezet kiterjesztését az… Tovább olvasom