Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 18°C Még több cikk.

Kedvezőbb benyomást keltett Kóka a vita közönségében

Az Áder-Kóka-vita közönsége körében a gazdasági miniszter egyértelműen kedvezőbb benyomást keltett, mint a kihívója. Az Áder János - Kóka János vitáról megközelítően 2 millió ember látott, hallott vagy olvasott, vagyis többen, mint ahányan kifejezetten érdeklődnek a politika iránt.
A vita közönsége körében Kóka János egyértelműen kedvezőbb benyomást keltett, mint a kihívója. Ebben persze az is szerepet játszik, hogy a kormánypártiak jobban érdeklődtek a vita iránt, mint az ellenzék hívei. Ugyanakkor a bizonytalanok körében is többen érezték Kóka Jánost a vita győztesének, mint Áder Jánost – derül ki a Marketing Centrum telefonos gyorsfelméréséből.

A telefonos háztartásokban élők mindössze harmada nézett tévét kedd este 10 órakor az Áder–Kóka-vita idején. Ugyanakkor a tévézők fele legalább bele-belenézett a vitába. Ez pedig azt jelenti, hogy a két politikus valamivel több nézőt tartott a képernyők előtt, mint a Terminátor 3, és a vitára többen voltak kíváncsiak, mint a párhuzamosan sugárzott BL-meccsre. Ezzel együtt a teljes vitát csak a telefonos háztartásban élők 9 százaléka nézte végig, további 4 százalékuk főleg a vitát figyelte, de időnként átkapcsolt más műsorokra, másik 4 százalékuk pedig más műsorokról kapcsolt át időnként a vitára.

Rádión keresztül a telefonos háztartásban a hívottak 6 százaléka követte a vitát, és 14 százalék azok aránya, akik másnap (is) láttak, hallottak, olvastak valamilyen összefoglalót a választási vitáról. Mindent egybevetve a telefonos háztartásban élők 27 százaléka jutott valamilyen képhez, ismerethez az Áder-Kóka vitáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy dúla születése

Egyre többen szülnek dúla, azaz "civil" segítő asszony bevonásával, aki megkönnyíti a nehéz órákat. A dúla olyan szülési tapasztalattal rendelkező nő, aki folyamatos fizikai, érzelmi és informatív segítséget nyújt az anyának a szülés előtt, alatt és után. Auxner Beatrix Győrújbaráton él, főállású édesanya, képzett szülésznő és dúla. Már lánykorában elhatározta, hogy nagy családja lesz. Tovább olvasom