Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Kedvezően fogadták az EP-ben magyar EU-elnökségi programot

Kedvezően fogadták szerdán az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén az Orbán Viktor miniszterelnök által ismertetett magyar EU-elnökségi programot, a magyar médiatörvényt azonban többen támadták, amire reagálva a kormányfő visszautasította a Magyarország demokratikus elkötelezettségét kétségbe vonó állításokat.
Orbán megerősítette azt az ígéretét, hogy meg fogják változtatni a médiatörvényt, ha az Európai Bizottság elemzése hiányosságokat tár fel abban.

Az elnökség szakmai vonatkozására koncentráló képviselői felszólalások egyetértettek a gazdasági témák középpontba helyezésével, továbbá többségében támogatták a magyar prioritások választását, köztük kiemelten is az európai romastratégiát és a bővítési terveket. Több felszólalás emelte ki annak fontosságát, hogy a közép-európai országok kezdeményezései kapjanak méltó helyet az uniós politikában.

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke kiemelte: az összes tagállamnak és az uniós intézményeknek is támogatniuk kell a magyar elnökséget a célkitűzések elérésében, a gazdasági növekedés biztosításában és a munkahelyteremtésben. Jelezte, hogy gyümölcsöző, partneri együttműködésre készül az elnökséggel, elsősorban a gazdasági koordináció és az energiapolitika terén. Sürgette egyúttal, hogy az EU-tagországok ne halogassák a szerkezeti reformokat, és vegyék ki részüket a nemzeti gazdaságpolitikák összehangolását szolgáló "európai szemeszter" sikeressé tételében.

Jerzy Buzek EP-elnök kijelentette, hogy a magyar kormány megbízható és tisztességes partnerre talál majd a parlamentben. Guy Verhofstadt, a liberális frakció vezetője a vitában felvetette egy európai kötvénypiac kiépítésének gondolatát. Orbán erre úgy reagált, hogy ezt a magyar elnökség is "szükségszerűnek és hosszú távon elkerülhetetlennek" látja. Hozzátette: meg kell viszont győzni a tagországok kormányait, hogy ezt ne használják fel a szerkezeti reformok "megspórolására".

"Semmilyen belpolitikai vagy magyar ügyet érintő támadás nem fog eltéríteni attól, hogy az európai uniós programunkat és prioritásainkat végigvigyük... Az a célom, hogy az egyik legnehezebbnek ígérkező európai uniós félévből az Európai Unió egyik legsikeresebb féléve legyen" - jelentette ki Orbán Viktor.

Ezzel arra utalt, hogy strasbourgi vitában túlsúlyba került a médiatörvény témája. Már beszédének kezdetén több EP-képviselő - többségükben zöldpártiak - fehér szalaggal leragasztott szájjal ült az ülésteremben, illetve olyan transzparenseket mutatott fel, amelyek a cenzúrára hívták fel a figyelmet. Az ülésteremben időnként némi hangzavar uralkodott, néhány közbekiabáló zöldpárti politikust német néppárti EP-képviselők csitítottak.

Martin Schulz, a szocialisták, Guy Verhofstadt, a liberálisok, Lothar Bisky, a radikális baloldaliak vezetője, valamint Daniel Cohn-Bendit, a zöldpártiak társ-frakcióvezetője szerint a törvény nem felel meg a médiaszabadság követelményeinek. Schulz a törvény visszavonására szólította fel a magyar kormányt. Cohn-Bendit szenvedélyes hangú beszédben szállt szembe azzal a nézettel, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatást a kormányzatok előírhatják és megítélhetik. Cohn-Bendit "Cháveznek" titulálta Orbánt.

A konzervatívok soraiból felszólaló Bokros Lajos szerint "a porcelánboltban nem csak a médiatörvény elefántja található": az EP-képviselő számos további magyar kormányzati lépést tett szóvá, amelyek szerinte durván sértik a demokráciára jellemző fékek és egyensúlyok rendszerét.

A szintén konzervatív lengyel Jacek Olgierd Kurski ezzel szemben képmutatónak, tisztességtelennek nevezte a médiatörvény kapcsán Magyarország ellen indított ideológiai támadást. Kiemelte, hogy a magyar kormány nagy támogatást élvez hazájában, és ez segíti a szocialisták kormányzása utáni kilábalást.

Orbán leszögezte, nem presztízskérdés az ügy: ha az Európai Bizottság elemzése alapján módosítani kell a médiatörvényt, akkor az meg fog történni. Arra kérte az EP-képviselőket, hogy lehetőség szerint ne keverjék össze a magyar belpolitika vitás kérdéseit az EU-elnökség ellátásával kapcsolatos közös feladatokkal. A kormányfő szavai tapsot váltottak ki a képviselők soraiban.

Joseph Daul, a jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú néppárti frakciónak - a Fidesz pártcsaládjának - a vezetője kijelentette: bízik abban, hogy az Európai Bizottság betölti az uniós szerződések őrének szerepét, valamint bízik a magyar miniszterelnökben is. Werner Langen német néppárti EP-képviselő szerint a médiatörvény miatti kampányt a 2010-es választás vesztesei indították.

Orbán Viktor elmondta, hogy súlyos tárgyi tévedések vannak a magyar médiatörvényt ért bírálatokban.

"Önöket csúnyán rászedték" - mondta a vádakat megfogalmazó képviselőknek. Kiemelte, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás hiánya miatt például nem lehet pénzbírságot kiszabni. Szerinte a magyar nép megsértése, ha azt állítják, hogy Magyarország a diktatúra felé mozdul el, ha kétségbe vonják az ország demokratikus elkötelezettségét. Hangot adott azon véleményének, hogy a médiatörvény támadói valójában a kétharmados parlamenti többségben látnak veszélyt, mert az ilyen helyzet szokatlan Európában.

Szavaira azzal reagált Martin Schulz, hogy a magyar kormányzat alatt hozott törvény bírálata nem tekinthető a magyar nép elleni támadásnak.

Tabajdi Csaba, az MSZP EP-delegációjának a vezetője újságíróknak azt mondta: az Orbán Viktor által képviselt stílus nem oszlatta, hanem növelte a Magyarországgal szembeni bizalmatlanságot. Göncz Kinga szocialista EP-képviselő azt hangsúlyozta, hogy a vitában nem Magyarországot és a magyar népet, hanem "a kétharmados többségével visszaélő magyar kormányt" bírálták a képviselők.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. jozko 2011. január 21. 17:02
  „35. keiner:

  A lényegben szót értünk.
  Egy közéleti személy nem hal bele néhány vaskos jelzőbe vagy karikatúrába...egyébként is, az ismertségnek nem árt a hírverés, utána már csak azon kell igyekezni, hogy jól süljön el egy bátor kezdeményezés és az ismertségből népszerűség is lesz.
  Mindeannyiunk nevében remélem, hogy Orbán Viktor miniszterlnö képes erre!
  Csak egy miniszterelnökünk van , és ez nem egy "végtelenített" virtuális játék!
  De ő jó focista, tudja, hogy a meccset gólra játsszák...

  Azt azért nem árt/ana/ figyelembe venni odakint is a kritizálóknak, hogy Magyarország sajnos nem egy jól bejáratott demokrácia:
  ha most a Fidesz jól csinálja, végre megtörténhet a rendszerváltás.

  Ebben igen sokan ellenérdekeltek - most látszik, igazán, hogy mennyien!
  Nem kis emberek, hanem olyanok, akiknek van mit félteni, ha kiesnek a hatalomból!
  Meg is mozgatnak minden követ, hogy buktatót, csapdát állítsanak!

  A magyar népet pedig sajnos könnyű heccelni-és sokan akarnak busás hasznot húzni "oszdd meg és uralkodj"-tovább-
  alapon!
  Igyekszem még kivárni azt a kis időt, amíg pofára esnek.”
 • 39. keiner 2011. január 21. 13:07
  „Itt látni lehet, az indexen volt:
  http://index.hu/kultur/media/2010/12/22/magyarul_allt_ki_a_magyar_sajto_mellett_a_gazeta_wyborcza/”
 • 38. keiner 2011. január 21. 13:05
  „37. achilleus, igen, én is mosolyogtam és örültem, hogy a lengyelek szolidáros a magyar néppel:
  http://hirszerzo.hu/kulfold/20101222_mediatorveny_lengyel”
 • 37. achilleus 2011. január 21. 11:16
  „35. hozzászólás keiner 2011.01.21. 06:51
  "A lengyel támogatás jelentősége nagyobb egy baráti nép gesztusánál. A magyar kormányt mindenhol és szinte minden szinten lejáratni igyekvő balliberális politikai kampány irányítóinak igazi rémálma ugyanis nem az Orbán-kormány magyarországi megerősödése, hanem közép-európai megerősítése, ami elképzelhetetlen a lengyelek támogatása nélkül." - (Magyar Hírlap - 2011. január 21.)
  ----- József Attila: "Adj magyarságot a magyarnak,. hogy mi ne legyünk német gyarmat."
  és másmilyen se!”
 • 36. achilleus 2011. január 21. 11:12
  „35. hozzászólás keiner 2011.01.21. 06:51
  http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/megjott_a_lengyelek_levele.html
  Lengyel civilek gyűjtöttek aláírásokat és fogalmaztak levelet a magyar kormány mellett. Nemcsak a régi barátság okán, hanem azért is, mert amint írják: példát ad nekik az Orbán-kabinet bátorsága, a nemzeti önállóság iránti elkötelezettsége
  "(...) Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya az országot fenyegető gazdasági szerencsétlenség hajnalán vette át a hatalmat. Ez az állapot elsősorban elődeik téves döntéseinek, hazugságainak és csalásai sorának következménye. A budapesti kormányzat belső válsággal küzd egy ellenséges nemzetközi környezetben. A magyarok újító döntései, amelyek célja az állami költségvetés szanálása a nemzetközi intézményekkel szembeni függetlenség megtartása mellett, bátrak és egyben kockázatosak is. Mégis épp a Ti elszántságotok, a magyar állami érdek iránti megértésetek csodálatra méltó, hazaszeretetek reményt nyújt. Sikeretek példát mutat majd másoknak, többek között nekünk, a lengyel nemzetnek is. Orbán Viktor kormányának bukását megkönnyebbüléssel fogadná Európa azon része, melyet egy bénító politikai megfelelőség, gazdasági dogmatizmus, illetve bármilyen, a nemzeti kormányok által szuverén módon kidolgozott pozitív megoldások iránti idegenkedés vezényel.(...)"”
 • 35. keiner 2011. január 21. 06:51
  „34. jozko, reszpekitálom és tisztelem álaspontodat.
  Mi németek keservesen tanúltunk, hogy nem csak egy kormány, hanem a rajongok is fellelösek. Ne mondd, hogy ez nem kéne, tudod, hogy igazam van.
  Hogy ha nem akartunk depresszíóba esni kellett tanulni is, hogy tedjünk most már különbséget a kormány és a nemzettudtal is.
  Nem kell szeretnem mindenképpen Merkelt a rövid, behúzott nyaka és három gombos ruhazattal és ha valaki biralja Merkelt nem automátikusan behúzom nyakamat én is.
  Tisztelem, hogy nö létere annyira elöre jutott, tudom személy szerint okos, amit nem jelent, hogy hélyeselem mindent amit csinál, söt........”
 • 34. jozko 2011. január 20. 22:56
  „33. keiner:

  Én még a "régi iskolában" kaptam nevelést /később kiképzést/ és szorult belém annyi tisztelet és lojalitás,
  hogy a hazám első /potenciális/ közjogi méltóságát -jelesül Orbán Viktor miniszterelnököt-
  semmilyen körülmények között nem próbálom lejáratni.
  Elképzelhetetlennek tartom, hogy róla kocsmai vagy bratyAizós stílusban beszéljek vagy intrikáljak!

  A gyökeresen más nézeteket, vallási és világnézeti , pártpolitikai kérdéseket sem így kezelem!
  Az, hogy ismert lapok publicistái vagy politikai ellenfelek ezt megengedik maguknak:
  az őket minősíti.

  Cyranó de Berzserak elvét vallom:
  "mondhatta volna szebben , kis lovag..."
  avagy : "magamat kigúnyolom, hogyha kell..."

  Egyébként nem lenne igazságos, ha csak a nyugati politikusokról vagy hírlapírókról szedném le a keresztvizet:
  sajátjaink egy része is hiányzott pár hónapot a 3 hónapos Marxista-Leninista Esti Egyetem gyorstalpaló, doktorgyártó kurzusáról...

  Kedves Keiner!
  Sok kommentedet olvasva rendszerint respektálom a véleményedet, de ilyenkor felülkerekedik bennem a "hazafi", és kérlek, fogadd el:
  bár a hazám nem hordozott a tenyerén, én "gyalázatában is imádom, hőn szeretem nemzetemet".”
 • 33. keiner 2011. január 20. 18:16
  „32.joszko, a hasonlításba esett bisztos az is, hogy Napolen sem volt felnött ember mérete. :-)) A viselkése is bele számitott, hogy "szeretnék-szívesen-Napoleon lenni:
  arrogans, agressív stb
  http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=122143”
 • 32. jozko 2011. január 20. 17:48
  „26. Keiner:

  Az Orbán Viktorról kialakítani szándékozott cezerománia /vagy napóleonkór/ , amellyel a német ujságírók egyike-másika próbálja kelendőbbé tenni a lapját: zsurnalisztikai fogás!

  Kipróbáltan /kripóbálhatóan/ jobb vagyok némelyiküknél személyiségelemzésben.
  Egy ambíciózus személyiség nem cezaromániás!
  Még akkor sem, ha sokat beszél és értékeit észrevéteti.
  Mert hogy vannak neki, azt az ellenségei sem vitatják.

  Ahol pedig nem átfogóak az ismeretei -nem káptalan az ember feje-ott felkészül a témából , a mélyére ás, hogy csilloghasson.
  Rafinált és megfontolt Ő, és kétségtelenül jó érzéke van a helyzetek kihasználásához-politikusi véna.

  Az ilyen tulajdonságokkal az üzleti életben, társaságban és a politikai életben is jól lehet boldogulni.
  Irigylik is érte.

  Minden ember esendő és vannak gyengéi-de a korábbi kommentemben nyilatkoztam, hogy "kifelé"
  felzárkózni illik ahhoz, aki a magyarságot képviseli-és nem gáncsot vetni neki!

  Pusztán arra bátorkodtam rámutatni, hogy a "napóleonkórság" nevetséges vád!”
 • 31. achilleus 2011. január 20. 17:21
  „26. hozzászólás keiner 2011.01.20. 12:26
  Az előzőt különösen ajánlom a figyelmedbe. Tudtommal te nem szimpatizálsz a diktatúrákkal. Jó lenne, ha észrevennéd, hogy Sulcék semmiben sem különböznek a pinocsetet, markost, düvalliét támogató amerikai héjáktól, legfeljebb álszentebbek, de ugyanúgy a multináci cégek köldökzsinórján csügenek”
 • 30. achilleus 2011. január 20. 17:17
  „A interszocialista farkasvakság tipikus esete:

  Decemberben felgyújtotta magát egy 26 éves, tunéziai fiatalember. Mohamed Bouazizitől ugyanis a rendőrök elkobozták a standján árult gyümölcsöket és zöldségeket, elvették megélhetését. Halála olyan tiltakozási hullámot váltott ki, amely elsöpörte Zin el-Abidin ben Ali elnököt. A tunéziai nemzetvezető bő két évtizedig totális diktatúrát valósított meg, belügyminisztériumát csak mészárszéknek becézték, börtöneiben politikai foglyok ültek, a szabad sajtóról pedig még csak nem is hallottak az országban. Pártja ennek ellenére megbecsült tagja volt egy nemzetközi szövetségnek.

  Tudják, melyiknek?

  Nos, nem a közepes műveltségű diktátorok egyletének, s még csak nem is az alternatív kebabszövetségnek vagy valamelyik mélygonosz szélsőjobb uniónak. A véres kezű diktátor végrehajtóit a Szocialista Internacionálé fogadta be, dédelgette és pátyolgatta egészen minapi bukásukig. Az a szocintern, amelynek képviselői tegnap Strasbourgban leragasztott szájjal, cenzúrás tacepaókkal kértek számon sajtószabadságot Magyarországon. "”
 • 29. Power 2011. január 20. 15:01
  „"Martin Schulz, a szocialisták, Guy Verhofstadt, a liberálisok, Lothar Bisky, a radikális baloldaliak vezetője, valamint Daniel Cohn-Bendit, a zöldpártiak társ-frakcióvezetője szerint a törvény nem felel meg a médiaszabadság követelményeinek."

  A fenti EU képviselő urak diktátorokról és diktatúráról beszélnek. Nem hallottam a nagyérdemű szocialista-liberális és zöld párti EU képviselő urak felemelt hangját Gyurcsány Ferenc diktatúrája ellen.

  Nem vagyok se zöld, se liberális, se szocialista, se radikális... magyar vagyok és szerintem a törvény megfelel a médiaszabadság követelményeinek.”
 • 28. theseus 2011. január 20. 14:20
  „27. Agyalapi 2011.01.20. 13:44

  Ugyan már, ez csak néhány EP-képviselő teljesen szokványos akciója volt, a szokásos pártpolitikai civakodás része. A külföldi lapok közül is csak egyes baloldaliak folytatnak hecckampányt M.o. és kormánya ellen, a jobboldaliak kiállnak mellettünk.
  Magyarországot Gyurcsány járatta le, ő volt az igazi blamázs külföldön is. Ha valaki már elfelejtette volna az öszödi beszédet és annak a nemzetközi sajtóvisszhangját.”
 • 27. Agyalapi 2011. január 20. 13:44
  „Az elmúlt 60 évben magyar miniszterelnököt külföldi plénum előtt ennyire még nem aláztak meg. De úgy tűnik, ő a szégyent is élvezi, erre utal a megjegyzése, hogy "Otthon érzem magam". Hát - mi itthon szégyelljük magunkat.”
 • 26. keiner 2011. január 20. 12:26
  „http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=122115
  "Német lapok: Orbán Napóleon-komplexusban szenved? - 11:46
  Esztelenség azt állítani, hogy Magyarország a diktatúra felé halad, de Orbánnak sem kellene a fekete lovag szerepét játszania. A magyar miniszterelnök úgy viselkedik, mint aki Napóleon-komplexusban szenved. Ilyen és ehhez hasonló kritikákat írnak a német lapok Orbán Viktor tegnapi strasbourgi szereplése kapcsán."
  "Úgy tűnik, hogy Orbán Viktornak nem fekszik a demokratikus diskurzus - vélekedett a liberális Süddeutsche Zeitung kommentátora. Martin Winter szerint aki ilyen agresszíven reagál a bírálatra, és a magyar nép megsértésével vádolja az EP képviselőit csak azért, mert azok elutasítják az ő médiatörvényét, annak nincs érzéke a nyílt vitához."”
 • 25. theseus 2011. január 20. 10:33
  „A maroknyi zöld EP-képviselő szokásos cirkusza persze kellemetlen, de lényegtelen. A többségi konzervatívok véleménye a mérvadó, akik megvédték Orbánt és Magyarországot.”
 • 24. achilleus 2011. január 20. 08:57
  „Ez bezzeg nem volt sürgős a "demokratáknak"

  A belügyminiszter azt javasolja a kormánynak, hogy Magyarország fontolja meg a kínzás elleni ENSZ-egyezmény kiegészítő jegyzőkönyvéhez való csatlakozást - írja a szerdai Magyar Nemzet, a tárca sajtóosztályától kapott információ alapján. - Utoljára frissítve: 2011. január 19., 08:53 A lap emlékeztet: ez egyike volt azoknak az ajánlásoknak, amelyeket a 2006 őszi eseményeket vizsgáló parlamenti albizottság fogalmazott meg még tavaly. Az egyezmény elfogadásával független szervezetek ellenőrizhetnék a fogva tartás körülményeit Magyarországon, s így elkerülhetők lennének a 2006 őszihez hasonló börtönbeli bántalmazások Az ENSZ közgyűlése 2002 decemberében fogadta el a kínzás és más kegyetlen, embertelen, megalázó bánásmódról, illetve büntetésről szóló 1984. évi egyezmény kiegészítő jegyzőkönyvét (Option Protocol to Convention Against Torture - OPCOT), a dokumentumot 22 EU-tagállam már aláírta, 15 pedig ratifikálta is.

  --- Az a jogállam szégyene, hogy még nem ülnek azok akik felelőssége a parlament által elfogadott jelentésben felvetődik. Ilyen egy jogállamban nem fordulhatna elő!!! Orbán Viktor miniszterelnök úr, Pintér belügyminiszter úr, Lázár frakcióvezető úr Itt súlyos problémák vannak! ITT vannak súlyos jogállami problémák! És ez a körülmény láthatóan felbátorítja a kínzás ellenes nemzetközi jegyzőkönyvet 2002 óta nem aláíró "demokratákat".”
 • 23. achilleus 2011. január 20. 08:46
  „Hol volt Göncová Árpádovicsova Kinga, na mg a liberális EU bagázs??:

  "Vizsgázni indultam a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemre, utam egy nyírfaligeten keresztül vezetett. Amikor magyarul - természetszerűen anyanyelvemen - beszéltem, illetve útbaigazítást adtam egy tőlem segítséget kérő, magyar rendszámú autó utasainak, szlovák fiatalok rám kiabáltak: ,,Szlovákiában szlovákul!" Nem szóltam semmit, erre újra figyelmeztettek, majd odajöttek hozzám, hallottam-e, mit mondtak. Azt feleltem, hallottam, és szeretném, ha békén hagynának. Megkérdezték, hová megyek, mondtam, hogy az egyetemre. Ma már nem mész sehová, mondták, majd röhögtek, és ütlegelni kezdtek. Innentől kezdve csak arra emlékszem, hogy a két férfi rám parancsolt, vessem le a zakómat és a harisnyámat, vegyem ki a fülemből a fülbevalómat, és adjam oda a pénztárcámat. Szó nélkül engedelmeskedtem nekik, mégis arcon ütöttek és hasba rúgtak. Több rúgást kaptam, és elvesztettem az eszméletemet. Nem tudom, mikor mehettek el, arra eszméltem a fűben, hogy nagyon fázom. A blúzomon a következő szöveget találtam: ,,Magyarok, takarodjatok a Duna túloldalára!", ,,Halál az élősdiekre!". Futni kezdtem az egyetem felé - persze amennyire ezt erőm engedte -, orromból dőlt a vér, valahogy bejutottam a tanszékre. Később tudtam meg, hogy alhasi vérzésekkel vonszoltam be magam az intézménybe.

  - Mi történt az egyetemen?
  - Erősen sokkos állapotban voltam, mellettem voltak a csoporttársaim és a tanáraim. Bevittek egy irodába, és kérdezgették, hogy mi történt. Úgy emlékszem, hogy válaszoltam nekik. Próbáltam erősködni, hogy én mindenképpen szeretnék vizsgázni, ezt azonban ők - látva állapotomat - természetesen nem engedték, és azonnal orvost hívtak. Azt viszont határozottan megígértettem velük, hogy csak akkor vagyok hajlandó bemenni a kórházba, ha egy későbbi időpontban levizsgázhatok. A mentők a helyszínen elláttak, majd bevittek a nyitrai kórházba."

  ---- önmegverés, önhasbarúgás, magyarsértegetés. Ezt szabad ?”
 • 22. jozko 2011. január 20. 08:18
  „Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke.
  A túlnyomó többséggel megválasztott parlamenti párt elnöke.

  Személy szerint én nem választottam őt-de tiszteletben tartom és elfogadom a többség véleményét!
  Aki Orbán Viktort gyalázza akkor, amikor Magyarországot képviseli-legyen akár külföldi vagy hazánk fia:
  az a magyarokat gyalázza, úgy általában!
  Például engem is-és ezt nem szeretem.

  A belhoni párt-és világnézeti csatározásoknak megvan a hely és ideje!
  A külföld előtt magunkat járatjuk le , amikor a saját képviselőnket gyalázzuk!
  Ilyen népnek ellenség sem kell-önmagát pusztítja el!

  Az MSZP pedig szorgalmasan beélestíti az aknáit-
  a szememben -ha lehet-még mélyebbre dolgozzák magukat!
  Elvtársak! A vörös a nemzetközi munkásosztály színe -volt.

  Már nincs nemzetközi munkásosztály!
  Legnagyobb árulói újsütetű milliomossá lett pártvezéreik lettek!
  Most az országunk következik, elvtárs-urak?!

  Ami a Nyugatot illeti, Mignon szerint a 3 izmos ökröt:
  Nehéz lesz elhitetni, hogy partnernek kellünk/kellettünk az Unióba és nem szolgálónak.
  Kíváncsi lennék, van-e még érvényben a II. világháború végén kötött titkos paktum-
  aminek értelmében olyan elbánásra számíthatunk, mint például 1956-ban?

  Egyébként paktum sem kellett Európa vezető hatalmainak ahhoz, hogy a történelem folyamán
  xzarban hagyjanak minket , akár mongol, akár török, akár akár orosz támadás érte hazánkat...
  Trianonig, sőt 56-ig bezáróan!

  Szóval, akik most próbálnak kioktatni, nézzék át a történelmi jegyzeteiket-kérem én a legnagyobb tisztelettel!
  Tartok tőle, ha nem is hiányos, összeragadt néhány lap!”
 • 21. tatár 2011. január 20. 07:46
  „A médiatörvény lényegében az elnökség lejárta után lép hatályba. Nem véletlenül. Várjuk meg mi lesz akkor.Viktorunk viszont lényegesen többet gondol magáról, mint amennyi kéne.”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diszkótragédia: ideiglenesen bezáratták a West Balkánt

A terézvárosi jegyző szerdán 90 napra bezáratta a West Balkán szórakozóhelyet, ahol szombat éjjel… Tovább olvasom