Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Kegyeletsértés a hajdúböszörményi temetőben

A család engedélye nélkül, hamis adatok alapján számoltak fel tavaly decemberben egy kriptát a hajdúböszörményi temetőben - ezt állítják a felháborodott hozzátartozók. A család hónapok óta hiába keresi igazát.
Szerintük a száz évre megváltott sírhelyről úgy hantolták ki rokonaikat, hogy arról a családtagok nem tudtak. Az évtizedekkel ezelőtt eltemetett hat ember maradványai közül kettő eltűnt az áthelyezés után. Az ügyben már a rendőrség is nyomoz, a temető vezetői nem nyilatkoznak.

A kihantoláshoz nem adtak engedélyt a temetkezési vállalatnak - mondta pénteken Bojti Mihályné. A kripta megváltási joga szerinte csak 2023-ban jár majd le. Tavaly év végén mégis megdöbbenve látta, hogy a családi kripta helyén egy idegen síremlék áll. Az asszony szerint az eredetileg 6 személyes kriptából csak négy ember hamvait vitték át a temető másik részébe. A nagymama és a dédnagymama hamvait azóta sem találják. A rokonok szerint azért tárták fel idő előtt a kriptát, mert a sírhelymegváltás eredeti adatait a nyilvántartásban meghamisították.

Az ügyben a hajdúnánási rendőrkapitányság bűnügyi osztálya magánokirat-hamisítás, illetve csalás miatt rendelt el nyomozást, ami szakértő bevonásával jelenleg is tart - közölte Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A temetőt április óta új cég üzemelteti, a történtekről a jelenlegi vezetőket a hozzátartozók tájékoztatták. Úgy tudjuk, hogy a temető ellen már több mint 30 különféle szakhatósági feljelentést tettek.

A hozzátartozók panaszait a sírkert korábbi és jelenlegi vezetője sem akarta kommentálni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botrány: dulakodás és bombariadó az egri közgyűlésen

Szombattól a HospInvest működteti az egri Markhot Ferenc Megyei Kórházat. Az egészségügyi intézmény… Tovább olvasom