Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

KEH: jogszabályváltozás miatt változik az államfői kitüntetések neve

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) szerint Magyarország új alaptörvénye, valamint az ahhoz kapcsolódó új kitüntetési törvény tette szükségessé a köztársasági elnök által adományozott kitüntetések névváltoztatását.
A hivatal az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében Schmitt Pál január 16-án hozott határozatára emlékeztet, amelynek értelmében az államfő a jövőben a Magyarország Köztársasági Elnökének Érdemérme és Magyarország Köztársasági Elnökének Díszoklevele Éremmel kitüntetéseket adományozza. A kitüntetést kísérő dokumentumon továbbra is Schmitt Pál saját kezű aláírása szerepel - fűzik hozzá.

A köztársasági elnök két héttel ezelőtt hozott döntésével egyúttal hatályon kívül helyezte azt a 2010. szeptemberi határozatot, amely úgy rendelkezett, hogy a kitüntetés (amely akkor még a Köztársaság Elnökének Érdemérme nevet viselte) hátoldalán a "DR. SCHMITT PÁL KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK ÉRDEMÉRME" felirat látható.

Az MSZP csütörtökön írt közleményében beismerésként értelmezte, hogy a plágiummal gyanúsított köztársasági elnök nevét eltávolították az általa alapított érdeméremről. A szocialisták szégyenteljesnek tartják, hogy Schmitt Pálnak ilyen határozatot kellett aláírnia, Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja ezért az államfő lemondását szorgalmazta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A BKV nem fizet bérkompenzációt és nem emel fizetést

A BKV pénz hiányában nem hajtaná végre az adójóváírás miatt a kormány által kötelezően előírt… Tovább olvasom