Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

KEKKH: a szerver műszaki hibája miatt állt le az informatikai rendszer

A schengeni információs rendszer (SIS I) magyarországi adatbázisa szerverének műszaki hibája miatt állt le az ország valamennyi határátkelőhelyén az informatikai rendszer szombat este - közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) sajtóirodája vasárnap az MTI-vel.
A szerver meghibásodása miatt a rendszer központi szolgáltatása leállt, ez okozott problémát a határátkelők informatikai rendszerében.

A közlemény szerint a szolgáltatás szombaton 20 óra 17 perckor állt le. A KEKKH szakemberei azonnal megkezdték a hiba elhárítását, és 23 óra 27 perckor teljeskörűen helyreállt a rendszer működése, így ismét megindulhatott a forgalom a határátkelőkön.

A KEKKH tájékoztatása szerint a rendszer azóta is zavartalanul működik. A hiba körülményeinek részletes vizsgálata még folyamatban van.
Magyarország minden határátkelőhelyén, így a budapesti Liszt Ferenc-reptéren is leállt az informatikai rendszer szombaton késő este, de ez a légi forgalmat nem akadályozta. Több közúti határátkelőnél - Záhonynál, Ártándnál, Beregsuránynál - azonban többórás várakozás alakult ki. A határátkelőhelyek többségénél ugyanakkor nem jeleztek torlódást szombat este.

Éjfél előtt megjavították az informatikai rendszert

Éjfél előtt helyrehozták a határátkelőhelyek informatikai rendszerének szombat este keletkezett hibáját, így megindulhatott a forgalom a határátkelőhelyeken; némelyiknél éjfélig több órás várakozás alakult ki a ki- és a belépésre.

Kovács Viktória, az  Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese az MTI-nek megerősítette, hogy még éjfél előtt elhárították a rendszer hibáját.

Szombaton késő este állt le Magyarország minden határátkelőhelyén az informatikai rendszer. A budapesti Liszt Ferenc-repteret is érintette a meghibásodás, de ez a légi forgalmat nem akadályozta.

A probléma elhárításához azonnal hozzákezdtek a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) szakemberei.

A rendőrség honlapjának tájékoztatása szerint az informatikai probléma miatt Záhonynál a kilépő teherforgalomban éjfél előtt már ötórás, a kilépő személyforgalomban pedig négyórás, a belépő személyforgalomban pedig egyórás várakozás alakult ki.

Ártándon a kilépő teherforgalomban egy óra,  Beregsuránynál a belépő személyforgalomban szintén egy óra, Tiszabecs Közúti Határátkelőhelyen pedig két óra volt a várakozási idő.

A reptéren is leállt a határátkelőhelyi informatikai rendszer

Magyarország minden határátkelőhelyén, így a budapesti Liszt Ferenc-reptéren is leállt az informatikai rendszer, de ez a légi forgalmat nem akadályozza - közölte az MTI kérdésére Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese szombat este.

Korábbi közlése szerint a késő esti probléma elhárításához azonnal hozzákezdtek a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) szakemberei.

A rendőrség honlapjának tájékoztatása szerint az informatikai probléma miatt Záhonynál a kilépő teherforgalomban este 10 óra után már ötórás, a kilépő személyforgalomban pedig háromórás várakozás alakult ki.
Ártándon a kilépő teherforgalomban egy óra a várakozási idő, de itt nem nevezték meg az okot. Beregsuránynál a belépő személyforgalomban egy óra a várakozás a forgalom dinamikus növekedése miatt. A határátkelőhelyek többségénél nem jeleznek torlódást.

Korábban

Magyarország valamennyi határátkelőhelyén leállt az informatikai rendszer - közölte Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese az MTI-vel szombat este.

Kovács Viktória azt mondta: a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) szakemberei azonnal hozzákezdtek a rendszer javításához.

A rendőrség honlapjának tájékoztatása szerint az informatikai probléma miatt Záhonynál a kilépő teherforgalomban négyórás, a kilépő személyforgalomban pedig kétórás várakozás alakult ki.

Ártándon a kilépő teherforgalomban egy óra a várakozási idő, de itt nem nevezték meg az okot. Beregsuránynál a belépő személyforgalomban egy óra a várakozás a forgalom dinamikus növekedése miatt. A határátkelőhelyek többségénél nem jeleznek torlódást.

Olvasóink írták

 • 4. X_Y 2012. december 16. 11:13
  „3. a84esbusz 2012.12.16. 08:11
  A választásoknál is ez lesz?A választásoknál is ez lesz?

  Miért lesznek választások? Vagy csak úgy mint most a diákokkal konzultáló Kedves Vezető: lezár a TEK egy utcát és kijelölt "diákokokat" beengednek...”
 • 3. a84esbusz 2012. december 16. 08:11
  „A választásoknál is ez lesz?”
 • 2. krisztoballit 2012. december 16. 00:19
  „Kezdődik a világvége :D”
 • 1. sobrij1 2012. december 15. 23:56
  „Vagy például ha nem lenne áram, akkor megbénulna az ország?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a december 15-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom