Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Kelendőbbek a félkész házak

Az emelt szintű, szerkezetkésznek hirdetett új társasházi lakások még igen sokba kerülnek, míg lakhatóvá válik a családi fészek. A vásárlóknak fontos előre tisztázniuk, mit is kapnak a pénzükért, illetve milyen lesz végső formájában a kiválasztott lakás.
A használt lakások mellett egyre nagyobb igény mutatkozik az újonnan épített társasházi ingatlanokra. A kedvezményes hitelek, állami támogatások és különböző előnyös fizetési konstrukciók miatt főként a fiatalok költöznek szívesen társasházakba.

Emelt és bővített szint

Mosonmagyaróváron főként a közelmúltban kialakított Lajta-lakókertben épül a legtöbb társasház. Az ingatlanok mérete a huszonhét négyzetméterestől a nagy luxuslakásokig terjed. A házak mérete is változó, van köztük, amiben csupán hét, de van, ahol ötven lakást alakítanak ki.
Az emelt szintű, szerkezetkész ingatlanokat 160 és 170 ezer forint közötti négyzetméterenkénti áron kínálják a kivitelezők a város különböző részein. A bővített és emelt szintű szerkezetkész állapot általában tartalmazza a külső nyílászárókat, az egyedi fűtést, az aljzatbetonozást, a válaszfalakat, belső vakolást, villany- és vízvezetékeket, esetenként még a belső ajtókat is.

Ízlések és költségek

Bella Sándor, a Movinnov Kft. ügyvezetője a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a környéken leginkább a szerkezetkész állapotú lakásokra van igény, hiszen így a vevő maga választhatja meg a lakás teljes belső formáját. A szerződés megkötésénél nagyon fontos, hogy a vásárló tisztázza, mit is tartalmaz pontosan a szerkezetkész állapot. Általában a külső homlokzatot és nyílászárókat, villamos alapszerelvényeket, fűtést, aljzatbetonozást és a belső vakolást tartalmazza az ár. A festés, burkolás, szerelvényezés, belső ajtók költségei – a legolcsóbb anyagokkal és munkával – legalább 30 ezer forinttal növeli a lakás árát négyzetméterenként és néhány hónapig eltartanak a munkálatok. A kiadásokat aztán tovább fokozza a konyha-, illetve fürdőszoba-berendezés, ami az igényektől függően néhány százezer forinttól milliós nagyságrendekig nőhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A támogatás a munkáltatóktól függ

Gyökeres változás történt az idén az üdülési csekkek adó- és járulékmentességének szabályozásában,… Tovább olvasom