Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Keleti gyertyatartók

Kattints a képre!
Hozzávalók:

nagy üvegpohár vagy kisebb üvegváza, öntapadós tapéta, fehér szatinálófesték, sniccer (barkácskés), arany üvegkontúr, dekorkavics, gyertyák

Elkészítés:

Tervezzük meg egy fehér papíron, milyen mintát szeretnénk. A felfestéshez öntapadós sablont kell készítenünk, a tapéta és a sniccer segítségével. A tapéta hátoldalára rajzoljuk fel a mintát. Ne feledjük, hogy a kivágott részeket fedi majd a felvitt festék, azokat a teületeket pedig, amelyeket fed a tapéta, nem éri a festék. 

Vágjuk ki a sablont, majd ragasszuk a zsírtalanított (mosogató- vagy ablaktisztító szerrel megtisztított) üvegre. Ügyeljünk rá, hogy a sablon szélei alaposan felfeküldjenek az üvegre, nehogy a festék befolyhasson alá és életlenek legyenek a kontúrok! Nagyobb sablonok esetén a hátoldalról apránként kell lehúzni a védőpapírt, nehogy véletlenül levegőbuborék kerüljön alá és egyenetlen legyen a ragasztás.     

Öntsünk egy kis szatináló festéket egy kis tálba (egy befőttesüveg teteje is megteszi), majd a szivacskocka segítségével vigyük fel, "pamacsoljuk" a festéket a sablon által szabadon hagyott felületekre.

A sablont a festés után rögtön, azaz még száradás előtt el kell távolítani, különben a minta megsérülhet a sablon lehúzásakor. Nagyobb sablonokat úgy távolítsunk el, hogy lehúzás közben a már leszedett részeket ollóval levágjuk, hogy azok még véletlenül se érhessenek hozzá a még nedves festékhez. Ha mégis befolyt a festék a sablon alá, kisebb korrigálásokat végezhetünk fültisztító pálcikával.

Várjuk meg, míg a minta megszárad, majd az arany üvegkontúrral - akár egy ceruzával - rajzoljunk kacskaringós vonalakat. (Ha még nem dolgoztunk kontúrfestékkel, célszerű egy felesleges üvegen kipróbálni a technikát.)   

Végül a kész mécsestartó aljára töltsünk egy kis dekorkavicsot és állítsuk bele a gyertyát.

 MÉG TÖBB KARÁCSONYI BARKÁCSÖTLET >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agrárfórum a vidékért

Halásziban a Kereszténydemokrata Néppárt agrárfórumán hangzott el kedden: azért kell nemzeti kormány… Tovább olvasom