Délmagyar logó

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 18°C | 33°C Még több cikk.

Kell-e újra buszjárat Csornán?

Felmérik az igényeket, aztán döntenek, hogy legyen-e ismét helyi autóbuszjárat Csornán. Az illetékes szerint a településszerkezet és a lélekszám indokolná, ellenben az önkormányzat büdzséjének eléggé megterhelő lenne.
Csornán évtizedekkel ezelőtt két helyi járatú autóbusz közlekedett. Később már csak egy maradt, aztán jó pár éve az is megszűnt az utaslétszám drasztikus csökkenése miatt. A város önkormányzata most ismét foglalkozik a helyi, menetrendszerű autóbuszos személyszállítás esetleges megszervezésével. Miért került előtérbe ismét ez a téma? – kérdeztük Gyopáros Alpár alpolgármestertől.
– Mind a településszerkezet, mind a lakosságszám indokolhatná a járat elindítását, hisz a város különböző részeire való eljutást nagyban megkönnyítené – mondta Gyopáros Alpár. – Így – egyebek mellett – például a vasútállomásra, vagy az Prangyal-temetőbe, illetve nyári időszakban a termálfürdőbe.
Csakhogy – miként az alpolgármester fogalmazott – a szolgáltatás komoly terhet róna az önkormányzatra. A havi rendszerességgel társfinanszírozott járatszolgáltatás mellett felmerülnek egyéb költségek, például a buszmegállók kialakítása. Ezért az önkormányzat csak alapos igényfelmérés után vállalhatja az újabb kiadást.
Gyopáros Alpár közölte: megérkezett a csornai iskolákba az az igényfelmérő kérdőív, aminek kiértékelése után születhet döntés az új szolgáltatásról. Hozzátette, azok a helybeliek, akik a jövőben igénybe vennék a buszjáratot, kitölthetik az igényfelmérő ívet, melyhez a városháza portáján juthatnak hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Presztízs-gála – harmadszor

Csütörtökön, november 23-án este eldől, kik vehetik át idén, alapítása óta harmadszorra a… Tovább olvasom