Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 12°C Még több cikk.

Kellemetlen igazság

Az emberiség egy ketyegő időzített bombán ücsörög. Ha a Földön dolgozó tudósok túlnyomó többségének igaza van, csak tíz évünk maradt, hogy megakadályozzunk egy óriási katasztrófát, amely egész bolygónk klímarendszerét örvényszerű pusztítássá változtatja. Ezt a katasztrófát mi magunk fogjuk előidézni.
rendező: Davis Guggenheim
producer: Michael Brook, Melissa Etheridge
vágó: Jay Lash Cassidy, Dan Swietlik

szereplő(k):
Al Gore

A film sztorija

Az emberiség egy ketyegő időzített bombán ücsörög. Ha a Földön dolgozó tudósok túlnyomó többségének igaza van, csak tíz évünk maradt, hogy megakadályozzunk egy óriási katasztrófát, amely egész bolygónk klímarendszerét örvényszerű pusztítássá változtatja, extrém időjárást, árvizet, aszályt, járványokat és halálos hőhullámokat szabadít ránk, nagyobbakat mindennél, amit valaha megtapasztaltunk. Ezt a katasztrófát mi magunk fogjuk előidézni.

Ez a film szenvedélyes és lelkesítő alkotás egy emberről, akinek feltett szándéka, hogy eloszlatja a globális felmelegedést övező mítoszokat és téveszméket, és a megelőzés érdekében tettekre buzdít. Az Egyesült Államok volt alelnöke, Al Gore a 2000-es választási vereségből felocsúdva életét újfent annak szentelte, hogy segítsen a bolygót megmenteni a maradandó változásoktól. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Barkóczi Janka

"Az egyetlen túlzás talán, hogy a néző még a stáblista futása alatt is élete
környezettudatos alakítására vonatkozó tanácsokat kap. Azt pedig inkább jobb nem tudni, hogy komoly vagy ironikus az a gesztus, amely az alkotók névsora közben a hulladék szelektív gyűjtését és környezetbarát autók vásárlását javasolja, vagy ha mindezt nem áll módunkban megtenni, legalább arra kér, hogy naponta imádkozzunk Istenhez, aki rajtunk kívül az egyetlen kompetens a globális felmelegedés folyamatának megfékezésében…"
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itthon is bemutatták a Vistát

Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy az üzleti felhasználók… Tovább olvasom