Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 7°C Még több cikk.

Kellenek kutyaitatók a Baross útra?

Olvasónk javaslata alapján meg kellene oldani a győri belvárosban a nagy melegben az ebek itatását megfelelő edények kihelyezésével. Ám azt tudni kell, hogy a Baross út nem kutyasétáltató hely. A téma kapcsán az ivókutak működésének is utánajártunk.
Olvasónk javasolta a szerkesztőségi ügyeleten, hogy más európai – például ausztriai – nagyvárosok mintájára Győrött a Baross úton, a bevásárlóutcában is helyezzenek el kutyaitató edényeket, amikbe az üzletek tulajdonosai tölthetnének vizet. Erre szerinte a nagy meleg miatt lenne szükség, mert az ebek, például a turisták, a vásárlók kutyái nem tudnak üvegből inni.
„ A belvárosi kutyaitatók kihelyezése iránti igény a Győri Kommunális Szolgáltató Kft.-hez eddig nem érkezett. A sétálóutca elsősorban nem kutyasétáltató hely, mellesleg megjegyezzük, hogy ott kerékpárral is tilos a közlekedés. Ezzel együtt átérezzük a kutyatulajdonosok helyzetét. A jogi háttér rendeződéséig javasoljuk, hogy a kora délelőtti vagy a késő délutáni időszakban keressék fel a belvárost, amikor még/már kisebb a forróság. Előfordulhat, hogy mindenképpen be kell menni a városba és a házi kedvenc elhelyezése sem megoldható. Ebben az esetben javasoljuk, hogy a tulajdonos vigyen magával egy kis edényt vagy poharat, vegyen vizet az ivókútból, és attól egy kicsit távolabb itassa meg kedvencét” – áll a társaság szóvivőjének, Nagy Csabának lapunkhoz eljuttatott tájékoztatójában.
Cseh Ferenc, a közterület-felügyelet vezetője is úgy véli, nem javasolt nagy tömegbe vinni a kutyákat, például a Baross útra, mikor ott jelentős a forgalom, például a nyári kulturális rendezvények okán. Megjegyezte, hogy a város teljes területén – kivéve a kutyafuttató helyeket – csak pórázon szabad sétáltatni az ebeket. Szájkosarat a harapós fajtákra kötelező adni. Kötelező az ürülékük eltávolítására alkalmas eszközt magánál tartaniuk a gazdáknak, például nejlonzacskót, ezt a felügyelet ellenőrzi is. Ugyanilyen szabály viszont nincs az ivóedényre.

Működnek az ivókutak

A kérdéshez kapcsolódóan arról is érdeklődtünk: emberek számára vannak-e ivókutak. A Komszol tájékoztatása szerint Győrött, a belvárosban a Király utcában, a Révai utcában, a Széchenyi téren és a Dunakapu téren található ivókút. Május elseje és október elseje között működnek, a szolgáltató munkatársai mindennap kitisztítják azokat; karbantartásuk ütemterv szerint történik. A belvárosban csobogóként funkcionál a Szent György és a Csónakos műalkotás. Annak ellenére, hogy mindkét helyen közel van a hulladékgyűjtő edény, az emberek gyakran beledobják a szemetet, ezért azokat is naponta kell takarítani. A városközponti szökőkút június elseje és október tizenötödike között üzemel 10 és 22 óra között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótérfejlesztés

Babót. A babóti önkormányzat idei tervei között szerepel a település játszótereinek fejlesztése. A… Tovább olvasom