Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Kello: a tankönyvek több mint 95 százalékát már kiszállították

A jövő hétfői iskolakezdéskor mind az 1,2 millió diák kézhez kaphatja tankönyvcsomagját.
A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) a tankönyvek több mint 95 százalékát már kiszállította az iskolákba, a hét végéig pedig a fennmaradó intézmények is megkapják a megrendelt kiadványokat.

A Könyvtárellátó kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a jövő hétfői iskolakezdéskor mind az 1,2 millió diák kézhez kaphatja tankönyvcsomagját.

Mint írták, a kiszállítás továbbra is terv szerint zajlik, a fennmaradó intézményekbe a hét végéig biztosan megérkeznek a tankönyvek, a diákok névre szóló csomagban tudják átvenni őket az iskolákban.

Azok a szülők, akiknek még nem sikerült pótolniuk az esetleges kézbesítési probléma miatt hiányzó vagy elveszett tankönyves díjbekérőt, ezt az illetékes iskolában tehetik meg. A tankönyvek árának befizetésére készpénzzel, átutalással, illetve iskolakezdési cafeteriautalvánnyal továbbra is lehetőség van. Az augusztus 15-i határidő után fizetőknek a könyvek átvételekor kell igazolniuk a befizetést.

Kitértek arra is, hogy a tankönyvek pótrendelésének határideje szeptember 5. Ha a tankönyvcsomagokba sérült vagy nyomdai hibás kiadványok kerültek, vagy mennyiségi eltérés tapasztalható a megrendeléshez képest, a Könyvtárellátó azonnal gondoskodik a könyvek cseréjéről, pótlásáról, valamint visszaszállításáról. Az ilyen eseteket közvetlenül az iskolának kell jelezni.

Pedagógusok, könyvtárosok, szülők vagy diákok egész évben rendelhetnek tankönyvet a Könyvtárellátótól interneten, illetve személyesen a Kello-kirendeltségeken - jelezték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romák számára hirdet ösztöndíjprogramot a katasztrófavédelem

Az OKF a tervek szerint tizenöt, a pályázati kritériumoknak megfelelő, hátrányos helyzetű… Tovább olvasom