Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Keltorta

Hozzávalók: 30 dkg sertéspörkölt, 1 nagyobb fej (kb. 70 dkg) kelkáposzta, 20 dkg spagetti, 2 dl kefir, só, őrölt bors, a tál kikenéséhez vaj.

A kitorzsázott kelkáposztát sós vízben puhára pároljuk, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, leveleire szedjük. A spagettit forró sós vízben kifőzzük, leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük. Egy tortaformát kivajazunk, kellevelekkel kibéleljük, majd rétegesen lerakjuk benne a spagettit, a pörköltet és a kelleveleket. A rakottast meglocsoljuk a kefirrel és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Melegen, cikkekre vágva tálaljuk.

Csapó Ernőné, Győr

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Előellenőrzések” a schengeni csatlakozás előtt

A határőrség felkészült arra, hogy Magyarország 2007-ben csatlakozik a schengeni egyezményhez, s… Tovább olvasom